MENÜ
 • Csókolózásért eltiltás a középiskolától

  Szigorú katolikus eszmék miatt tiltanak el középiskolásokat a Fülöp-szigeteken.

  Manilában hat középiskolás fiú nem érettségizhet le, mert olyan képeket töltöttek fel magukról az egyik közösségi portálra, melyen úgy látszik, mintha csókolóznának. A szigorú katolikus iskola úgy döntött, elveikkel nem egyeztethető össze ez a fajta magatartás.

  Az oktatásért felelős állami szervezet felelőse szerint a kép csupán egy vicc, melyben iskolai egyenruhát viselnek a fiúk. A szülők ügyvédet fogadtak, akinek sikerült elérnie, hogy leérettségizhessenek a gyerekek. De az iskola visszatartja bizonyítványaikat, határozatlan időre és nem vehetnek részt az érettségi ceremónián sem.

  Egy másik esetben öt lányt tiltottak el az érettségitől, akik egyikük születésnapi buliján készült, bikinis képeiket tették fel az internetre. Az emberi jogokkal foglalkozó bizottság azonban ebben az esetben közbelépett. Úgy vélték, pontosan a katolikus eszmékkel nem összeegyeztethető a büntetés, ráadásul sérti a méltóságot is. Az iskola azonban ennek ellenére sem hajlandó enyhíteni a büntetést.

  „Biztonsági őrök álltak az iskola kapujában és megakadályozták a lányomat, hogy reggel, tanítás előtt belépjen. Nem fogom hagyni, hogy csak azért, mert jól érezte magát a társaival, megbüntessék. A lányom semmi rosszat nem tett, csupán strandolt a többi, hasonló korú lánnyal. Semmi szégyellnivaló nincs ebben.” – nyilatkozta egyikük édesanyja.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon