MENÜ
 • Csodálatos felépülés! Újra beszél és jár a bezártság-szindrómás férfi

  Mark Ellis-t kislánya mentette meg a borzalmas kórtól.

  Egy borzalmas betegségből látszik felépülni az a férfi, aki huszonkét éves korában egy stroke után bezártság-szindrómás lett. A ritka betegség során a test egésze lebénul, a beteg nem képes kommunikálni sem, miközben teljesen tudatában van önmagának és az őt körülvevő világnak.  A stroke éppen a legrosszabbkor jött a családnak. Mark felesége csupán hetekkel azelőtt adott életet kislányuknak, Lily-Rose-nak. Az apa azonban nem örülhetett sokáig a kis jövevénynek, hiszen betegsége következtében csupán szemgolyóját tudta mozgatni.

  Az orvosok szerint nagyon kevés esélye volt a férfinak arra, hogy valaha felépüljön, azonban az akaraterő úgy tűnik, néha csodákra képes. Ahogy kislánya szépen lassan fejlődni kezdett, úgy kezdte előről életét az apa is. Lassan mozgatni kezdte karját, majd ahogy Lily-Rose megtette az első lépéseket, Mark is újra járni kezdett. Apa és lánya együtt tanultak meg beszélni, enni és járni. A feleség szerint a férfi a kislányuk mozdulatait kezdte utánozni.

  A bezártság-szindrómára egyébként nincsen megfelelő kezelés, de néhány kivételes esetben a páciensek felépülhetnek a borzalmas betegségből. Dr. Chennu, Mark orvosa szerint a fiatal férfi esetében egyértelműen a kislánya volt az inspiráció, mely olyan akaraterőt adott neki, hogy le tudta győzni a betegséget.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon