MENÜ
 • Csak ötösöket ad az angoltanár

  Rendhagyó módszerrel tanít Jilly Viktor: az általános iskola első hat osztályában nem ad más jegyet, csakis ötöst. Ezzel szeretné megkedveltetni a gyerekekkel az angol nyelvet.

  Nem titok, hogy a magyarok nem a legerősebbek a nyelvtanulásban, noha a munkapiacon jelentős előnnyel bír pár idegen nyelv ismerete. Nem is beszélve a kapcsolati hálóról, a világra való nyitásról. Nos Jilly Viktor, a fővárosi Táncsics Mihály Általános Iskola nyelvtanára ilyen megfontolások mentén forradalmasította az óráit: csak jeleseket ad.

  “Soha nem voltam jó tanuló, amit annak köszönhettem, hogy a főiskoláig alig volt olyan tanár, aki felkeltette az érdeklődésemet – magyarázta a tanár úr. – Nem hiszem, hogy butább lettem volna a többi gyereknél, pont ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy rossz az a módszer, ami már egészen kicsi kortól kezdve osztályzatokkal értékeli a teljesítményt. Az alsós gyerekek oktatásánál nem a teljesítmény osztályzatokkal történő mérése, mint inkább a készségek és képességek kialakítása fontos. Ezen van a hangsúly, s nem azon, hogy hányast írok be a naplóba.”

  A szülők közül sokan osztják a nyelvtanár álláspontjait, egyikük például így nyilatkozott:

  “Rengeteg embernek van alap- vagy középfokú nyelvvizsgája, pontosabban papírja róla, hogy beszél angolul, miközben meg sem tud szólalni. A cél szentesíti az eszközt, a lényeg, hogy beszéljen a gyerek angolul, mert ez a mai világban alap.”

  Viszont Erdős Andrea, a Helen Doron Early English tanára már más nézőpontból szemléli a dolgokat.

  “Számomra szimpatikus ez a módszer, de kortól függetlenül szükség van korlátokra. Legalább négyesekkel jelezzük, ha nem tökéletes a teljesítmény. Ha mindig csak azt mondjuk, hogy minden szuper, akkor hamis képet adunk a gyerekeknek, s így nem törekszenek arra, hogy a maximumot hozzák ki magukból.”

  Szerinte is fontos a pozitív megerősítés a gyerekek részére, de ezt dicséretekkel és visszajelzésekkel kell elérni.

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon