MENÜ
 • Csak az éneklés segít ritka betegségén

  Egy walesi hölgy meglehetősen bizarr rendellenességtől szenved: szemeit állandóan csukva kell tartania. Már mindent kipróbált a gyógyulás érdekében, ám eddig semmi más nem segített rajta, csupán a dalolászás.

  A 66 éves Moira Gleed ritka idegrendszeri betegségben szenved, amely rendellenes izomösszehúzódásokat eredményez nála. Esetében a szemhéjai lecsukódását eredményezi a fokális disztónia. Az izommunka természetesen akaratlan, így nem tud ellene tenni semmit – írta a Mirror magazin.

  A nem mindennapi kór szokatlan fényérzékenységgel vette kezdetét, az orvosoknak pedig ötletük sem volt, mi válthatja ki. Moira állandóan úgy érezte, mintha homok ment volna a szemébe és le kellett csuknia. “A betegség miatt ott kellett hagynom a munkámat és vezetni sem tudtam többé. A szemeimet pedig sehogy sem voltam képes kinyitni, csak az ujjaimmal tudtam nagy nehezen szétfeszíteni őket, de tiszta vörösek voltak” – árulta el a hölgy.

  Később botox-kezelésekkel próbálkoztak, de nem sok sikerrel. Az izomösszehúzódások akaratlan mozgását nem lehetett befolyásolni. Már éppen feladta a reményt, hogy valaha ismét látni fog, amikor egy nap az énekkari próba során rádöbbent, végre megtalálta a megfelelő gyógymódot. “Teljesen elengedtem magam és szívből énekeltem. Nem is értettem hogyan történt, de megpillantottam a karvezetőt” – mesélte a véletlen felfedezés körülményeiről Moira Gleed, aki maga is sokkot kapott, hogy ismét látott. Azóta az asszony férje is kórustaggá vált, és igyekeznek minél több időt szánni az éneklésre, ezzel párhuzamosan pedig Moira gyógyulására is.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon