MENÜ
 • Conchita Wurst győzelme után üzent az oroszoknak is

  "Az Eurovízión való részvétel olyan érzés volt, mintha hazajöttem volna."

  Miután megkapta a nyertes díját a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Conchita Wurst megérkezett a B&W Hallerne melletti sajtótájékoztatóra. Elsőként azt nyilatkozta: “Azt kell mondanom: amikor megláttam végül ezt az arany esőt, megkérdeztem a menedzseremet, Renét, hogy tényleg nyertem-e. Ő azt mondta: Igen, nyertél. Akkor fogtam fel.

  gyozelem_300x225

  Számomra ez egy valóra vált álom. Társadalmunk számára pedig megmutatta, hogy az emberek szeretnének továbblépni, a jövőbe tekinteni. Mondtunk valamit, nyilatkoztunk valamit“, folytatta.

  Nem hiszek a jelekben, de a barátaim azt kérdezték: észrevetted, hogy az elődöntőben hatodikként, a döntőben pedig tizenegyedikként lépsz fel? Ez a születésnapom“, magyarázta Conchita. Egy újságíró egy másik jelre is emlékeztette: az egyik fellépése alatt egy szivárvány jelent meg Koppenhága felett.

  szovarvany_300x225

  Hogy mi futott végig Conchita fején, amikor az élő show-ban sírva fakadt? Boldog volt és hálás. Még a szava is elakadt, mint azt tőle oly sokszor láttuk.

  René Berto következőképp köszönte meg az osztrák delegációnak: “Változtassuk meg a világot, és tegyük egy kicsit jobbá. Conchita mindig azt mondta, kívánjátok a Holdat, és legalább a csillagokat el fogjátok érni, mi azonban most a Holdon landoltunk. Változtassuk hát meg az emberek gondolkodását – Conchita csak egy nő, szakállal. Találkozunk jövőre, a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben!

  Gondolkozott-e valaha Conchita a feladáson? “Soha életemben! 2012-ben második helyezett lettem a nemzeti válogatón, és soha nem adtam fel. Keményen dolgoztam az elmúlt két évben, idén úgy éreztem, készen állok. Mindig énekléssel fejezem ki az érzéseimet – az életem egy musical! Mióta novemberben kihirdették, hogy én képviselhetem Ausztriát, rengeteg támogatást kaptam, nagyon hálás vagyok.

  sajttali_300x200

  Az Eurovíziós család mindig egy olyan család volt, amihez csatlakozni akartam, mert egy olyan projekt, ami az elfogadáson alapul. Olyan érzés volt, mint hazajönni. Remélem az emberek majd az Eurovízió világán kívül is támogatni fognak“, nyilatkozta a nyertes.

  Még nem beszéltem a családommal, de tudom, hogy velem vannak. Írtak az ügynökömnek, hogy elmondják, nagyon-nagyon büszkék. Ahogy már korábban is elmondtam, nem működhetne ez a barátaim és a családom támogatása nélkül, és ezt nem tudom nekik eléggé megköszönni.

  Ausztria 48 éve várt arra, hogy elvihessék a versenyt Bécsbe 1966-os egyetlen győzelmük óta. Ausztria tegnap este még nyitottabbá vált, és ezt a nyitottságot küldték Európának, akik el is fogadták.

  Mit érez Conchita 16 évvel Dana International, Izrael transzszexuális versenyzőjének győzelme után? “Olyan világról álmodok, ahol nem kell beszélned a szexualitásodról, hogy honnan jöttél. Ma megmutattuk, hogy mindannyian egy család vagyunk, nem különböző közösségek. Tudom, hogy közhelyesen hangzik, de: egyek vagyunk!

  Jövőbeli terveiről következőképp nyilatkozott: “Tovább fogom csinálni, amit csinálok, élni az életem, és önmagam leszek. Ha az emberek csatlakoznak ebben hozzám, a világ csodálatos lesz.

  Még azt is megkérdezték tőle, hogy elfogadná-e a következő Bond-lány szerepét, de ő persze nemleges választ adott.

  enekel

  Mi lesz a következő lépés? A Grammy? “A Grammy nagyon fontos számomra, és a jellememhez tartozik, hogy megcélozzam, és ha 70 éves koromig nem sikerül megszereznem, akkor majd elveszem valakitől. De komolyan, szükségem van ilyen célokra az életemben.

  Hogy fog kinézni a jövő évi verseny? “Mesésen!”, válaszolta rögtön Conchita, ahogy arra is egyértelmű válasza volt, hogy megünnepli-e győzelmét hazatérésekor Bécsben: “Még szép, hogy Bulizni fogunk, most ugratsz? Természetesen!”

  Conchita tényleg felemelkedett, mint egy főnix? “Azt hiszem, azt tettem, vagy legalábbis úgy éreztem”, felelte.

  Vajon jövőre visszatér majd, mint országa képviselője? “Rengeteg más nagyszerű előadó van Ausztriában, és nekem is van esélyem… De természetesen részese szeretnék lenni a műsornak – talán mint műsorvezető?

  Conchita üzent az orosz elnöknek is: “Megállathatatlanok vagyunk a toleranciával!

  A sajtótájékoztató végén aztán megérkezett Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója is megérkezett, hogy gratuláljon Conhita Wurstnak. Elmondta azt is, hogy az ORF természetes elvállalta a jövő évi fesztivál megszervezését.

  Találkozunk tehát jövőre Bécsben!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon