MENÜ
 • Colin Firth indián törzset véd

  Az Oscar-díjas brit színész kampányt indított világ legveszélyeztetettebb indián törzsének a megmentéséért.

  A nemes célt a Survival International elnevezésű civil szervezet is támogatja. A szakemberek rámutattak, hogy az awák ősi területét megszállták az illegális fakitermelők, állattenyésztők és más telepesek, ezzel egyfajta “népirtás” és a kihalás veszélye fenyegeti az őslakosokat. A kampány szeretné elérni, hogy a brazil igazságügyi minisztert, José Eduardo Cardozót küldjön a területre rendőröket, akik határozottan fellépnek az illegális betelepülőkkel szemben.

  Colin Firth arcát is adta a mozgalomhoz, a projekt videospotjában felolvassa a Cardozónak szóló petíciót: „Az awák erdejét illegálisan kivágják. A favágók meggyilkolják a törzs tagjait, akik hátrányban vannak, mivel íjaik és nyilaik nem vehetik fel a harcot a lőfegyverekkel. Más történelmi időkben ezzel a folyamat le is zárult volna: az egyik embercsoport örökre lesöpri a másikat a föld színéről. De mi ma bizonyosságot akarunk arról, a világ nem engedi ezt megtörténni.”

  „Ha Brazíliában és az egész világon elég ember mutatja ki, hogy törődik az awákkal, akkor a gyermekek háborítatlanul nőhetnek fel őseik földjén. Ez már számtalanszor bebizonyosodott” – mondta el Stephen Corry, a Survival International igazgatója. A szervezet jelenleg 360 awa nemzetiségű személyről tud, mindannyian szörnyű vérfürdők túlélői, és további száz ember rejtőzhet még az erdőben.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon