MENÜ
 • Chicagóban versenyez a Szabadesés!

  Csütörtöktől látható a magyar mozikban a Szabadesés, amelyet a következő hetekben nemcsak a hazai közönség láthat.

  Pálfi György filmje meghívást kapott a rangos 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, és látható lesz az 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválon is. Pálfi emellett itthon vidéken Szentendrén, Debrecenben és Kecskeméten közönségtalálkozókon vesz részt.

  Szabadeses_04

  Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!) legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon példátlan sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A nagysikerű keddi díszbemutató után csütörtöktől a Vertigo Média forgalmazásában országszerte mozikba kerülő alkotás a KMH Film és a POPFILM gyártásában, nemzetközi koprodukciós partnerek bevonásával készült.

  Aki a Szabadesésre jegyet vált, mindjárt két alkotást tekinthet meg: Tóth Luca animációs filmrendezőnek A kíváncsiság kora című rövidfilmje Pálfi alkotásának kísérőfilmjeként megy a mozikban. Tóth Luca Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett BA diplomája után a londoni Royal College of Art mesterszakán tanult tovább. Diplomafilmje, A kíváncsiság kora (The Age of Curious) idén a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján Annecy-ban különdíjban részesült.

  A Szabadesés a Karlovy Vary siker után az október 9-én kezdődő jubileumi 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel. Észak-Amerika legrégebbi versenyfesztiválján az alkotás 15 másik filmmel rivalizál a legjobb filmnek járó Arany Hugo-díjért.

  A Szabadesés emellett az október 8-án kezdődő 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívást kapott. A fesztivál Pálfit Magyarország legeredetibb és megosztóbb rendezőjeként aposztrofálta. Londonban október 9-én és 11-én vetítik a Szabadesést a Nevetés (Laugh) szekcióban, és a 9-i vetítésre máris elfogytak a jegyek.

  A rendező a fesztiválok mellett magyar közönségtalálkozókon is részt vesz: szeptember 29-én Kecskeméten, október 1-jén Debrecenben, 3-án pedig Szentendrén tehetik fel a kérdéseiket a nézők a vetítést követően a rendezőnek, valamint Pusztai Ferenc producernek.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon