MENÜ
 • ByeAlex véleménye Kállay-Saunders Andrásról!

  Elhallgatott a Dal

  Néhány órával ezelőtt a tavalyi magyar induló, ByeAlex a Facebookján tette közzé, mi is a véleménye az idei indulóról, Kállay-Saunders Andrásról. Tessék megfogadni Alex szavait, hiszen ha valaki, akkor ő  pontosan tudja, hogy miről beszél! Íme a bejegyzés:

  alexjó

  “A DAL vége…
  Most, megpróbálok velősen, és remélhetően először és utoljára reagálni a DAL-lal kapcsolatos eredményre.
  Őszinte Alex: A harmincas mezőnyből, én magam a legtöbb dalt sosem hallgatnám otthon. Más az ízlésem. A harmincas mezőnyből, mégis, mindig képes voltam objektíven megítélni, hogy melyik dal, mire futhat majd a közönségnél, és javarészt, jól ki is találtam a zsűri, és a közönség igényeit; a döntős nyolcast mind egy szálig el is találtam! 
  A harmincas mezőnyből volt hat dal, amelyet én személyesen, Euvízióra valónak gondoltam: Bogi, Fool Moon, Kállay, New Level Empire, Király Viktor, és Pál Dénes.
  A harmincas mezőnyből volt öt dal, amelyet én magam szívesen hallgatok otthon, szívesen ajánlok mindenkinek, de nem éreztem, hogy vízióra valók lennének: HoneyBeast, Belmondo, Depresszió, BülBüls és Király Linda.
  A többi dal vagy nem hatott meg semmilyen módon, vagy egyáltalán nem tetszett, vagy élőben már nem tetszett annyira. De ez csak egy vélemény tőlem, mint a DAL egyik szereplőjétől, és mint zenebarát hallgatótól.
  Kállay András nyert. Pont. Lehet a dalát nem kedvelni, de kérlek benneteket, támogassátok a srácot, hiszen értetek is bizonyít majd Koppenhágában. Ő nagyon akarta ezt a versenyt, évek óta akarta már. Most megadatott neki. Most meglátjuk, mire képes a srác. Tavaly, engem a rutintalanságom miatt szedtek szét. Ő nagyon rutinos, szuper énekes. Jó, vannak sokan, akik mást küldtek volna. De könyörgöm, 150 ezer szavazat érkezett a döntőben, és sokkal-sokkal több emberi véleményezést, fröcskölést lehet olvasni a Neten. Miért nem szavaztak akkorhát ennyivel többen? Emberek, ha egy ilyen ügyön is szétfelé esünk (egy popzenei eseményen!), akkor mikor lesz végre harmónia közöttünk? Az meg nem ér, hogy valakit a bőrszíne miatt bántanak. A legostobább “kritikák” egyik ez, ráadásul, a külföldi fórumokon már cikkeznek erről, ami igen rossz színben tünteti fel az országunkat! András pár éve él itt. Amerikában nőtt fel. Magyar anya gyermeke, a Kállay család sarja, amely egy ősnemesi magyar vérvonalat képvisel. Bántjátok, hogy nem tud beszélni magyarul. Ez vélhetően frusztrálja is őt elég rendesen. Értitek? Ezt ültette bele az itthonlét, hogy zavarban legyen, ha kamerák előtt beszél, mert lehet benne van a gondolataiban, hogy “mi lesz, ha megszólják az akcentusom, meg a szókincsem!?” Még szerencse, hogy odakint angolul fog beszélni, mert abban nem érheti panasz.
  Nézzétek. Minden előadó mást képvisel. Én magamat, egy magyarnyelv-orientált előadóként aposztrofálom, abból az aspektusból, hogy az országom hagyományait tisztelem, szeretem, és tudatosan terjesztem is a zenémen, a szövegeimen keresztül. Én nem szeretnék ByeAlexként, csak MAGYARUL énekelni. Máshogy nem. Én verseket olvasok minden nap, én Ady Endrét tetováltatok magamra, én Szent István Bazilikát tetováltatok magamra, én a magyarságom okán, verseket osztok a közösségi oldalamon, meg mondok fel a stúdióban, hogy aztán osszam az emberek között, és népszerűsítsem a magyar nyelvet. Tudjátok, ennek is van hatása… sokszor írtak már fiatalok, hogy miattam kezdték Adyt, vagy Babitsot menőnek látni. Nekem ez a fizimiskám, én ILYEN vagyok; ezt képviselem, én így szocializálódtam, én menthetetlenül bölcsész vagyok. 
  András viszont, ő egy nyugatibb felfogású zenész, más szeleket szívott magába. De itt van most nekünk, és fontos neki a verseny. Értetek is versenyzik majd, és nem kicsit fogja odatenni magát; én úgy vélem. Az, hogy most a dala tetszik-e vagy nem, ez egy magánvélemény, de TI, ti ne szakadjatok már táborokra! Mikor emelitek már az öklötöket a magasba, és álltok ki EGYÜTT egymásért, meg másokért? Mikor hagyjuk már abba ezt a szétszakadozást? Ez egy dalverseny ráadásul… Egy dalverseny emberek… Szórakoztatni akar. Akit nem szórakoztat, az egyszerűen arrébb csavarhat.
  Én gratulálok Andrásnak, és a döntősöknek. Jól versenyeztek, méltósággal, emelet fővel. Szerintem, ezt így kell”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon