MENÜ
 • Butulnak a dohányzó férfiak?

  Úgy tűnik, a cigi tényleg elhülyít.

  Világszerte egyre több kutató üdvözli Severine Sabia kutatócsoportjának kitartását. Az utóbbi 25 évben ugyanis újra és újra tesztelték 5100 dohányos férfi és 2100 nő szellemi képességeit. Az eredményeket most publikálták. Döbbenetes összefüggésekre derült fény, például arra, hogy a dohányos férfiak már 45 évesen elkezdenek leépülni.

  “Egy 50 éves dohányos férfi agya olyan, mint egy 60 éves nem dohányzó férfié” – foglalta össze Severine Sabia, és hozzáfűzte, ezen az állapoton az sem sokat változtat, ha valaki azonnal leteszi a bagót. – “Több mint tíz évnek kell eltelnie, hogy a dohányzó ember agya hasonló eredményeket produkáljon, mint egy nem dohányzóé” – vélte a tudós, aki nem tudta megindokolni, a dohányzó nők agya miért működik jobban, mint a dohányzó férfiaké.

  “Szerepet játszhat, hogy a férfiak napi átlagban több szál cigit szívnak, mint a nők, de ez csak sejtés” – magyarázta Sabia, aki a 25 éves kutatás eredményével két korábbi, rövid távú felmérést is igazolt.

  Amerikai kutatók 2004 és 2007 között 9000 dohányzó és nem dohányzó nyugdíjassal töltettek ki intelligenciateszteket, és arra jutottak, hogy a cigizők szellemi teljesítménye évente ötször erősebben romlik. Egy másik, 2005-ös vizsgálat pedig arra világított rá, hogy a dohányos szülők gyerekeinek szellemi képességei elmaradnak az egészséges környezetben élő gyerekekétől. Ha belőlük dohányosok lesznek, hamarabb hülyülnek meg, mint akik felnőttként szoktak rá.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon