MENÜ
 • Button és Schumacher az élen a szabadedzéseken

  Télen visszaszámoltunk, peregtek a homokszemek, ma viszont végérvényesen eljött, aminek jönnie kell. Hajnalban megkezdődött a 2012-es Forma-1-es szezon az első két szabadedzéssel Ausztráliában.

  Nem csak Melbourne hangos a motorzajtól a hétvégén, hanem a nappalik is. Az Ausztrál Nagydíjat talán nem túlzok, ha azt mondom, jobban várták a rajongók, mint a karácsonyt, húsvétot és megkockáztatom, a nyári szünetet is egyben. A téli felkészülés során már szórtak nekünk a csapatok némi morzsát, ám ezzel nem értük be. Melbourne-t követeltünk! Hát megkaptuk!

  Az időeltolódás miatt a szabadedzések a hajnali órákra estek, de a nyakam tenném rá, hogy az ablakokból pislákoló lámpák éjszaka azt jelezték, ott bizony valaki Forma-1-et néz az éj leple alatt. Alvás helyett. Mert ez bizony rajongás a javából. Holnap reggel indul az időmérő 7 órakor. Egy pillanat alatt villant át az agyadon a tudat, hogy korán kell kelned? Megéri? Meg bizony!

  Mert holnap végre fény derül az igazságra, lehull a lepel, azt kapjuk, amit vártunk, a valós erősorrendet. Vagy mégsem? Láthatunk már az első futamon tiszta képet? Nem. Ezt már Alonso is megmondta tegnap. Várnunk kell még egy-két futamhétvégét, hogy a reális viszonyokat lássuk, addig is élvezzük ki a motorhangos perceket!

  A mai szabadedzések utáni nyilatkozatok nagyon vegyes érzelmeket tükröztek. Volt aki örült, volt, aki kevésbé. Volt, aki fejlődne még, van, aki készen áll.

  Az első edzést Jenson Button nyerte a McLarennel, a másodikat a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a Mercedesszel. De mi a helyzet a többi élmenővel?

  A Ferrari még várna holnapig az elhamarkodott kijelentésekkel:

  Fernando Alonso:

  “Mindig örömteli a téli pihenő után újra versenyezni: mindenki kint van a pályán és ott a közönség, ez mindig nagyszerű érzés. Az időjárás miatt kissé komplikált volt a program szerint dolgozni. Ennek következtében holnapra maradt még munka, az időmérő edzést megelőzően, de azt hiszem, mindenki hasonló helyzetben van. Elégedett vagyok az autóval, mivel az egyensúly jó. Azonban a két gumikeverék között nem tudtuk elvégezni a szokásos összehasonlító munkát, mert főleg az intermediate és közepes keverékkel futottunk, ezek egészen jól működtek, ami a kopást illeti. Fontos volt, hogy minden tökéletesen működjön – a KERS-től a motorig, a szervótól a sebességváltóig, ez mindig így van a szezon első napján. A mai napon nincs értelme az időeredményekből következtetni az időmérő edzésre. Holnap nagyon vegyes rajtrácsra számítok, mert több csapat jó munkát végzett a tél folyamán. Mindent megpróbálunk, a lehető legjobb elemeket raktuk össze az utóbbi hetekben. Azonban véleményem nem változott: várjunk holnapig, ekkor kiderül, hol állunk. De ha a mai napról kellene mondanom valamit, akkor pozitíven értékelem. Fontos dolgokat végeztünk el, az egyensúly jó és az autó jól reagál a változtatásokra.”

  A Red Bull még dolgozna egy keveset a pályán a futam előtt. Hogyhogy? Elfogytak a szárnyak?

  Sebastian Vettel:

  “Azt hiszem nyilvánvaló volt, hogy ilyen körülmények között nehéz sok kört teljesíteni, de ezzel mindenki így volt. A kevés idő, melyet az autóban délután eltöltöttem rendben volt, de most meg kell találni az egyensúlyt, többet megtudni az autóról. Fontos dolog, hogy előrelépést érjünk el az éjszaka folyamán. A pályán eltöltött idő fontos egy új autó esetében.”

  A Lotus a visszatérő Kimi Räikkönennel a volánnál nem kockáztat feleslegesen:

  Kimi Raikkönen:

  „Nem sok mindent tanultunk ma az időjárás miatt, de ezzel persze mindeni így volt. Kipróbáltunk egy másik kormányt nekem az első edzésen, ezért jó lett volna többet menni, de tudjuk, hogy az alapok jók. A beállítás már jól működik, de megpróbáljuk elérni, hogy tökéletes legyen. Remélhetőleg az időjárás kedvezőbb lesz holnap és mi is elégedettebbek leszünk az ismereteinkkel. Ma nem hajtottam túlságosan, ha száraz időnk lesz holnap, akkor jobban tudjuk majd, mit kell tenni.”

  Végül, hogy a ti hátatokon is futkosson a hideg, ne csak az enyémen, egy videó. Mert különleges év a 2012.

  Hat világbajnok, egy cél:

  Holnap reggel 7 órakor indul az időmérő!

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon