MENÜ
 • Budapesti az Anna-bál szépe

  A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett.

  Az idén, az eredeti hagyományokhoz visszatérve, a bálozók választhatták ki szavazataikkal azt a 15 hölgyet, akik közül zsűri válogatta ki a bálkirálynőt és udvarhölgyeit.

  A bálkirálynő nyereménye a hagyományokhoz híven, egy aranyalma, mellette pedig egy Viktória-mintás herendi váza. Az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott.

  Az Anna-bálon adják át minden évben a Kiss Ernő-díjat is, amelyet az idén Freud Tamás Széchenyi-díjas agykutató, egyetemi tanár, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapott.

  Idén az Anna-bál szépei mind első bálozók: mindhárman 18 évesek és egyetemre készülnek.

  Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe elmondta: a budapesti Britannica gimnáziumban érettségizett és pályáját a következő tanévtől Hollandiában folytatja, ahol hotelmenedzselést tanul. Azért választotta ezt a szakmát, mert szeret utazni; ezen kívül a táncolás töltötte ki a napjait hat évig, a Szivárvány Táncszínházban.

  A 18. évét májusban betöltő lány ajándékba kapta első bálját. Mint mondta, meglepte első helyezése, de jövőjét nem a szépségiparban képzeli el, számára most legfontosabbak tanulmányai, családja, valamint párja, aki szintén Hollandiába készül egyetemre.

  Darvalics Virág első udvarhölgye, a balatonfüredi Balla Lilly márciusban volt 18 éves, a veszprémi Lóczy gimnáziumban érettségizett és reményei szerint a Semmelweis egyetemen folytatja tanulmányait, optikával akar foglalkozni. Balatoni lányként kedvenc elfoglaltsága a hajózás, főként a vitorlázás.

  A budapesti Hunfalvy szakközépiskola után a Corvinus egyetem kommunikáció szakán tanul tovább a harmadik udvarhölgy, Szóráth Sarah, aki januárban töltötte be a 18. életévét. Az Anna-bálról sokat hallott édesapjától, ezért kíváncsian várta, milyen is az a valóságban: nem csalódott, a bál éppen olyannak bizonyult, mint azt elképzelte.

  Forrás: MTI

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon