MENÜ
 • Brutális módon végzik ki a lovakat húsukért

  Egy angliai vágóhídról kiderült, hogy kegyetlen módszerekkel vágják le az állatokat, ráadásul veszélyes kémiai anyaggal szennyezik az eladásra szánt húst.

  A leleplező felvételek egy somerseti vágóhídon készültek, és érthető módon sokkolták az angolokat. A kiakadás oka természetesen leginkább az, hogy marhahúsként lóhúst etettek velük. Pedig a marhák (és a többi állat) kivégzése sem különbözik ettől, ahogy azt Vegalománia rovatunkban olvashatjátok folyamatosan.

  A Daily Mail beszámolója szerint nemcsak az derült ki, hogy egyes helyeken olyan antibiotikumokkal és más gyógyszerekkel kezelt állatok húsát adták el üzletláncoknak, amelyek fogyasztása az emberre veszélyes, hanem az is, hogy szörnyű módszerrel végeznek a szerencsétlen állatokkal.

  A vágóhídon naponta többször is lejátszódik a hátborzongató jelenet: a mészáros puskát tart a ló fejéhez, és egy lövéssel kivégzi az állatot, utána pedig borotvaéles késsel elvágja a nyakát, hogy kivéreztesse. A somerseti üzem hóhéra hetente 63 állatot öl le ezzel a módszerrel.

  „Az emberek elhozzák hozzánk eladni az öreg vagy sérült állataikat, amelyet már nem tudnak tovább tartani. Azért fordulnak hozzánk, mert tudják, hogy jól végezzük a dolgunkat. A hús, amit előállítunk, értékes, tápláló, és főképp biztonságos. A lovaknak is jobb így, hogy nem kell elhanyagolva, végkimerülésben elpusztulniuk.” – állítja az üzlet tulajdonosa, Stephen Potter. Ennek ellenére az említett vágóhídról is került szennyezett lóhús az üzletek polcaira.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő