MENÜ
 • Boldog születésnapot, Mick Jagger!

  Szinte hihetetlen, de igaz: a Rolling Stones énekese ma ünnepli 70. születésnapját.

  Tinédzserként arról álmodozott, hogy apjához hasonlóan tanár lesz, esetleg újságíró vagy politikus. Végül a rockzene rajongóinak, és a világnak is nagy szerencse, hogy a zenészpályát választotta.

  Gyerekkorában templomi kórusban énekelt, az általános iskola után szülei a dartfordi középiskolába íratták be. 1960-ban egy vasútállomáson futott össze rég nem látott pajtásával, Keith Richardsszal, akinél több amerikai blueslemez volt. Rájöttek, hogy azonos a zenei érdeklődésük, és elhatározták, hogy közös zenélésbe fognak. Első hivatalos fellépésük, amelyen már a Rolling Stones nevet használták, 1962. július 12-én volt a londoni Marquee klubban.

  A banda eleinte főleg amerikai szerzők bluesainak feldolgozásait játszotta, ám menedzserük ösztönzésére  hamarosan elkezdtek saját számokon dolgozni. Ez a termékeny együttműködés képezi az alapját annak a pályának, amely 51 éve a csúcson tartja a Rolling Stonest: Mick hajlékony és erőteljes hangja éppúgy védjegye a banda blueszal átitatott rockzenéjének, mint Keith gitárjátéka. Öt évtized alatt csaknem 40 nagylemezt, illetve CD-t készítettek, nem beszélve a legsikeresebb koncertjeiket megörökítő darabokról.

  Mick régebben a filmezésbe is belekóstolt: ő volt a főszereplője a Performance (1968) és a Ned Kelly (1971) című játékfilmeknek. 2003-ban pedig talán megkapta élete legnagyobb kitüntetését, mikor a walesi herceg lovaggá ütötte.

  Viharos magánélete külön fejezetet érdemel. Két feleségétől (Bianca Pérez de Macias, illetve Jerry Hall) és két alkalmi partnerétől (Marsha Hunt és Luciana Giménez) összesen hét gyermeke van. Vonzerejének számos híresség nem tudott ellenállni; bulvárlapok információi szerint köztük volt Anita Pallenberg, Marianne Faithfull, Linda Ronstadt, Margaret Trudeau (Pierre Trudeau kanadai kormányfő neje), Carla Bruni és Angelina Jolie is. 2001 óta L’Wren Scott divattervező az énekes élettársa.

  Sokan firtatták a tavalyi 50. évforduló alkalmából, vajon meddig fut még a Stones szekere. A banda csöndes kimúlását jósoló szkeptikusok csattanós választ kaptak a júniusi glastonbury-i fesztiválon, valamint a július elején a londoni Hyde parkban adott koncerteken. Az énekes végigtáncolta, ugrálta, rohangálta a koncertet, rácáfolva életkorára. Könnyen lehet, hogy valóra válik Keith Richards bő két évtizede mondott jóslata: a Rolling Stones még akkor is koncertezni fog, ha a tagokat tolószékben kell fölvinni a színpadra…

  Forrás: MTI

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon