MENÜ
 • Bizarr módszer: így motiválják a piásokat

  Megdöbbentő módon ösztökélik az alkoholistákat Amszterdamban, no de nem a leszokásra! Sokkal inkább arra, hogy ha dolgoznak is közben, ingyen megkaphatják a napi adagjukat.

  Az éremnek persze két oldala van: tök jó és hasznos, hogy az eddig esetleg semmirekellő életmódot folytatóak is igyekeznem immár a társadalom hasznos tagjai lenni, viszont kérdés, milyen áron, és hogy ez mennyire helyénvaló…

  A holland fővárosban ugyanis cigarettával és sörrel fizetik ki közülük azokat, akik utcaseprőként dolgoznak. Egy munkásnak pontosabban napi öt sör jár, kettő reggel, kettő ebédidőben, egy pedig a nap végén, illetve egy fél csomag dohány.

  sör

  Ingyen sör? Akkor már van miről beszélni!

  “Nagyon sok gondot okoztak a parkokban, egyfolytában verekedtek, hangoskodtak. Ezzel a módszerrel kordában tudjuk tartani őket, kevesebbet isznak, nem rondítják el a városképet, és még hasznosnak is érezhetik magukat” – nyilatkozta az AFP hírügynökségnek Gerrie Holterman, a közmunkát szervező alapítvány munkatársa.

  Mindenesetre, a túlzott alkoholfogyasztás életveszélyes lehet, hiszen volt már olyan eset, hogy valaki részegen a vonatsíneket tartotta kényelmes alvóhelynek. Ráadásul egy érdekes kutatás bebizonyította, hogy külsőnknek sem tesz túl jót, ha túlzásba visszük az italozást.

  (Forrás/kép: AFP)

  Ajánló

  Ezek voltak az évtized legnézettebb videoklipjei

  Egy csodálatos filmet mutatott be a Sziget: Wherever You Go

  A jövő vidámparkja megérkezett Budapestre