MENÜ
 • Bizarr módszer: így motiválják a piásokat

  Megdöbbentő módon ösztökélik az alkoholistákat Amszterdamban, no de nem a leszokásra! Sokkal inkább arra, hogy ha dolgoznak is közben, ingyen megkaphatják a napi adagjukat.

  Az éremnek persze két oldala van: tök jó és hasznos, hogy az eddig esetleg semmirekellő életmódot folytatóak is igyekeznem immár a társadalom hasznos tagjai lenni, viszont kérdés, milyen áron, és hogy ez mennyire helyénvaló…

  A holland fővárosban ugyanis cigarettával és sörrel fizetik ki közülük azokat, akik utcaseprőként dolgoznak. Egy munkásnak pontosabban napi öt sör jár, kettő reggel, kettő ebédidőben, egy pedig a nap végén, illetve egy fél csomag dohány.

  sör

  Ingyen sör? Akkor már van miről beszélni!

  “Nagyon sok gondot okoztak a parkokban, egyfolytában verekedtek, hangoskodtak. Ezzel a módszerrel kordában tudjuk tartani őket, kevesebbet isznak, nem rondítják el a városképet, és még hasznosnak is érezhetik magukat” – nyilatkozta az AFP hírügynökségnek Gerrie Holterman, a közmunkát szervező alapítvány munkatársa.

  Mindenesetre, a túlzott alkoholfogyasztás életveszélyes lehet, hiszen volt már olyan eset, hogy valaki részegen a vonatsíneket tartotta kényelmes alvóhelynek. Ráadásul egy érdekes kutatás bebizonyította, hogy külsőnknek sem tesz túl jót, ha túlzásba visszük az italozást.

  (Forrás/kép: AFP)

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Nyit a Dürer Öböl a Lupán

  Bulvár
  jún. 5., péntek

  Ma nyit a Lupa Drive-in Autósmozi

  Bulvár
  jún. 4., csütörtök

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon