MENÜ
 • Bill Gates újraértelmezné a modern wc-t

  A nyolc nemzetközi egyetem által vezetett program célja, hogy a harmadik világbeli országokban is higiénikus lehetősége legyen az embereknek a toalett használatára, megelőzve így számos betegséget.

  Ugyan egyesek a modern wc feltalálását az utóbbi kétszáz év legjelentősebb előrelépéseként tartják számon, mégis, ami számunkra természetes, az emberiség körülbelül fele számára nem hozzáférhető higiénikus megoldás. Annak érdekében, hogy a harmadik világ fejlődő országaiban javulhasson az általános higiénia, nyolc egyetem közös programba kezdett. Ehhez a Microsoft alapítója, Bill Gates is csatlakozott és hatalmas adományt, mintegy 8 milliárd forintnak megfelelő dollárt ajánlott fel egy új találmány fejlesztésére.

  Az új eszköz olyan alternatív megoldást jelentene, mely olcsó, egyszerű módon oldaná meg az általános egészségügyi problémákat. A találmány nem igényel csatornahálózatot és elektromosságot, így bárhol használható lenne a világon. Maga a gyártás sem kerül sokba, egyelőre a problémák a terjesztéssel akadnak, melyek hatalmas anyagi fedezetet igényelnek. Az új wc a feltalálók reményei szerint 2015-re elérhetővé válik minden ember számára.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon