MENÜ
 • Batman repül!

  Igen, igen, igen! Itt a matematikai bizonyíték: Batman igenis képes repülni! Az már más kérdés, hogy túlélné-e ...

  A Leicester Egyetem fizika szakos hallgatói nem kávézni járnak az egyetemre. Olyannyira nem, hogy egyik képregény-rajongó hallgatójuk még arra is vette a fáradtságot, hogy kissé a Batman-kultusz mögé nézzen és megvizsgálja, lehetséges-e, hogy a népszerű hős köpenye segítségével, denevérként repüljön. Ennek érdekében társaival együtt egy kis kutatócsoportot is felállított.

  A csapat gyorsan eredményre is jutott, hiszen kiszámolta, ha Batman egy 150 méteres épület tetejéről leugrana, akár 350 méterre is el tudna siklani köpenye segítségével.

  Másfelől, sajnálatos módon a tanulmány arra is fényt derített, hogy főhősünk valószínűleg földet éréskor súlyos, akár halálos sérüléseket is szerezhetne. Az egyetem kutatóújságában megjelent cikkből a következők derülnek ki:

  “(…) A sebesség az ugrás után nagy mértékben növekszik a maximális, körülbelül 110km/órás sebességig, mielőtt a köpeny miatt körülbelül 80 km/órára lassul vissza és ezen a ponton állandósul. Körülbelül ilyen sebességgel érkezik a talajra, mely valószínűleg súlyos, végzetes sérüléseket okoz. Tisztán látszik tehát, hogy csupán köpenyt viselni nem a legbiztonságosabb ugrás közben, hacsak nem úgy használjuk, mint egy ejtőernyőt.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon