MENÜ
 • Barack Obama Amerika első meleg elnöke

  Ezzel a főcímmel és szivárvány színű glóriával a fején jelent meg Barack Obama amerikai elnök a Newsweek magazin címlapján.

  Igencsak figyelemfelkeltőre sikeredett a Newsweek címlapja, főleg azok számára, akik nem ismerik a kijelentés korábbi előzményét. A 90-es évek közepén híressé vált ugyanis Toni Morrison újságíró kijelentése, melyben Bill Clintont „Amerika első fekete elnökének“ nevezte. Ezt a címet az akkori elnök a feketebőrűek ügyében folytatott liberális, egyenlőségelvű politikájának köszönhette. Ma pedig a jelenlegi elnököt – aki mellesleg ténylegesen is Amerika első fekete elnöke – Barack Obamát illették a tiszteletbeli címmel, amit a meleg házasság kérdésében elfoglalt álláspontjával érdemelt ki.

  „Az évek leforgása alatt sokat beszélgettem barátaimmal, családtagjaimmal és szomszédaimmal, olyan emberekről, akik rendkívül odaadó monogám kapcsolatban élnek, azonos nemű kapcsolatban, sőt gyermekeket nevelnek.

  Ha arra gondolok, hogy katonák, pilóták, tengerészgyalogosok ott vannak kiküldetésen, harcolnak helyettem, és közben korlátok között érzik magukat, mert nem kötődhetnek társukhoz a házasság szentségével, egy bizonyos ponton arra az elhatározásra jutok, hogy számomra fontos, saját magam számára, hogy lépjek és megerőssítsem az álláspontomat, miszerint az azonos neműeknek igenis joguk van összeházasodni.“

  Ezzel a kijelentésével szerezte meg tehát Obama a tiszteletbeli meleg titulust. Kérdés, hogy a közelgő választásokat milyen irányba befolyásolja majd az elnök ezen álláspontja, de mindenképpen vakmerőnek mondható a határozott álláspont, melyet még egyetlen korábbi elnök sem mert igazán felvállalni.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon