MENÜ
 • Az utolsó lakos a szikla tetején

  Az idős hölgy a veszély ellenére sem hajlandó költözni.

  A Norfolkban lévő kis falu, Happisburgh úgy tűnik, megszűnt létezni. A település ugyanis egy erodálódó szikla tetején található, mely napról napra pusztul, egyre kisebbé téve azt. Ezért a hatóságok kitelepítéseket végeztek, az ott lévő házakat lerombolták, hogy az emberek biztonságban lehessenek. Azonban Bryony Nierop-Reading, egy 66 éves hölgy nem hajlandó távozni.

  “Nézzék meg, milyen gyönyörű a kilátás innen! Minden nap megköszönöm Istennek, hogy itt élhetek. Nem fogok elköltözni, amíg nem muszáj.” – nyilatkozta.

  Az idős hölgy visszautasította a hatóságok felajánlását, amelyet egyébként megkapott az összes helyi lakos is. Ennek értelmében a ház teljes árát kifizetik és segítenek a közeli városban hasonlót találni. Mivel az elmúlt húsz évben több szomszédjának a háza is az óceánba zuhant, tisztában van azzal, hogy lassan eljön az ideje a költözésnek, ám szeretné kiélvezni a maradék időt otthonában.

  “Megbeszéltük vele a dolgokat. Úgy döntöttünk, hogy amíg nincsen közvetlen veszélyben, ahogyan most sincs, maradhat. Elvégre ez az ő otthona, nem dönthetünk helyette. Azonban amint úgy látjuk, hogy az erózió veszélyt jelenthet az életére, kiköltöztetjük. Ő pedig biztosított minket arról, hogy ezt lehetővé fogja tenni számunkra.” – mondta el a helyi hatóság szóvivője.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon