MENÜ
 • Az USA nincs felkészülve a természeti csapásokra

  A Harvard Egyetem kutatása szerint az ország nemzetbiztonsága nincs kész a következő évtizedre.

  Az utóbbi idők extrém időjárási jelenségei, mint az áradások, árvizek, hurrikánok, viharok és hőhullámok  a kutatók szerint kapcsolatba hozhatók a globális felmelegedéssel. Mivel ezek az időjárási tényezők az egész USA-nak óriási veszélyt jelentenek, elkészült egy külön tanulmány arra vonatkozóan, hogy a következő évtizedben milyen hatása lesz az időjárás változása a világ vezető országának nemzeti biztonságára.

  A tanulmány szerint az időjárási extremitások már most erősen érezhetők és egyre csak erősödni fognak, amivel az amerikai kormánynak igencsak foglalkoznia kellene nemzetbiztonsági okokból.

  “A múlt leckéi már nem bírnak olyan értékkel, hogy felhasználhassuk őket a jövőben.” – mondta Michael McElroy, a Harvard Egyetem professzora, a kutatás egyik vezetője – “A regionális időjárás váratlan változásai egy új klíma-normált fognak létrehozni, erre pedig egyáltalán nem vagyunk felkészülve!”

  A kimutatás szerint a következő években még magasabb rekordhőmérsékletek várhatók, erősebb trópusi ciklonok és nagyobb áradások. A melegedés és  a sarki olvadásnem áll le, a tengerszint pedig  tovább fog növekedni.

  Ezek a változások a kimutatás szerint mind a víz-, mind pedig az élelmiszerkészletre komoly hatással lesznek és az energiaelláttással is lehetnek majd a jövőben problémák.

  Persze nem csak az USA van veszélyben. A fejletlen és fejlett országok ugyancsak nagy árat fizethetnek, mind a gazdaságot mind pedig az emberek biztonságát nézve. Példának okáért Dél-Ázsia számos áradással kell majd hogy számoljon, Dél-Nyugat Ázsia és Mexikó pedig elsivatagosodásra számíthat.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon