MENÜ
 • Az igazság mégsem odaát van?

  Lassan az UFO-hívők is kezdenek felhagyni a reménnyel. Lehet, hogy mégsem odaát kell keresni a csodát?

  A Daily Telegraph a napokban megjelentetett egy cikket, melyben arról számol be, hogy az előző évtizedekben igen népszerű UFO-klubok és kutatócsoportok nagy része lassan eltűnni látszik, azaz az “UFO-kémlelés érdeklődés hiányában elmarad”.

  Az érdeklődök ugyanis valószínűleg megunhatták, hogy hiába kémlelték évtizedekig a csillagos eget, nem találtak bizonyítékot arra, hogy földönkívüliek gyönyörű bolygónk felé igyekeznének. Így hát nagy részük úgy döntött, megváltoztatja véleményét és azt mondja: az igazság mégsem odaát van. Még a legfanatikusabb hívők is egyetértenek abban, hogy a repülő csészealjak és egyéb látni vélt jelenségek 99%-a vagy egész egyszerűen csalás, vagy teljes mértékig megmagyarázható jelenség. Ez, a brit lap szerint pedig azt jelenti, hogy akár egy évtizeden belül is véget érhet az ufológia, amely még a ’60-as években indult el és azóta is óriási népszerűségnek örvendett.

  Dave Wood, a Különleges Jelenségek Tudományos Vizsgálatának Szervezete egyik szóvivője elmondta, kénytelenek voltak egy találkozót összehívni, hogy megvitassák a krízist és arra jutottak, hogy bizonyíték híján nem túl sok mindent tudnak már felmutatni tudományos kutatás gyanánt, így elképzelhető, hogy az UFO-kutatás hamarosan a végéhez ér. Ráadásul 1988-tól kezdve az éves olyan rendkívüli esetek száma, melyet a társaság egyáltalán arra érdemesnek tartott, hogy utánajárjon, drasztikusan csökkent. Míg majdnem 15 évvel ezelőtt évente körülbelül száz esetet vizsgáltak, mára ez a szám Wood szerint alig harmincra csökkent, ezekről pedig utóbb egytől egyig kiderült, hogy valamiféle csalás vagy megmagyarázható természeti jelenség okozta.

  Ha ez a tendencia folytatódik, sajnos elkerülhetetlen lesz felfüggeszteni a költségtakarékosnak egyáltalán nem nevezhető kutatásokat, mely ráadásul az interneten található temérdek hamisított videó és fotó miatt a nagyközönség előtt is egyre érdektelenebbé válik.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon