MENÜ
 • Az igazi hétköznapi hősök

  Bronzszobrot kap egy apa és fogyatékos Bostonban, miután ezer maratonon és triatlonon vettek részt.

  A 72 éves Dick Hoyt összesen már 1091 sporteseményen vett részt Rick nevű 51 éves fiával és jelenleg a 31-ik Bostoni Maratonra készülnek.

  A két férfi együtt már 252 triatlonon, 70 maratonon, 94 félmaratonon és 155 kilométernyi versenyen jelent meg. Sosem utolsóként értek célba, holott felállásuk rendkívül meglepő: az apa maga előtt tolja tolókocsis fiát.

  Az apa-fiú csodálatos története még akkor kezdődött, mikor Rick – aki már akkor tolókocsiba volt kényszerülve – középiskolába járt és részt akart venni egy maratonon, amit egy balesetben lebénult kosárlabda-játékosért szerveztek.

  “Rick hazajött a kosármeccsről és azt mondta: >>Apa, valamit tenni akarok érte. Meg akarom neki mutatni, hogy az élet megy tovább, akkor is ha lebénult. Részt akarok venni a versenyen!<<“

  Az első verseny után pedig nem volt megállás, főleg miután Rick elárulta apjának, hogy ezeken a versenyek azt érzi, mintha nem is lenne testileg fogyatékos.

  Mikor Rick megszületett az orvosok rá akarták venni a szülőket, hogy tegyék intézetbe, mivel “egész életére zöldség marad”. A család az elejétől fogva elutasította az ötletet.

  “Ma Rick 51 éves és még mindig nem jöttük rá, hogy milyen zöldség is ő. De tudják mit? Ez a zöldség most egy bronzszobor lett.”

  Fotó: Daniel Derkacs

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon