MENÜ
 • Az Ezeréves Sólyom a tenger fenekén

  A Csillagok Háborújából ismert, Han Solo (Harrison Ford) által navigált űrhajóra hajazó objektumot találtak a Balti-tenger mélyén. Sokak vélekedése szerint egy azonosítatlan repülő tárgy roncsait fedezte fel két kutató.

  A Balti-tenger mélyén végzett kutatások semmiképp sem számítanak újkeletűnek. Kincs- és ereklyevadászok célállomásaként is ismert ez a földrajzi terület, ahol a mélyben kereskedelmi gályák, búvárok és csatahajók vízbe süllyedt rakományai is fellelhetőek.

  Két kutató tavaly nyáron talált egy rejtélyes objektumot, melynek felszínre hozása nem ígérkezett egyszerű feladatnak. Mivel ez idáig az időjárás nem engedte meg az újabb alámerülést, a kutatók kénytelenek voltak kivárni az idei nyarat, amikor is kamerákkal felszerelkezve vághattak neki az izgalmas expedíciónak.

  Az objektumról az első merülést követően a világsajtó is beszámolt. A Csillagok Háborújában feltűnő, Han Solo vezette Ezeréves Sólyomra hasonlító, fehér színű tárgy kerülete 180 méter, átmérője pedig 60 méter. Az objektum belsejében tojásdad kiemelkedések is találhatóak. A feltételezett űrjármű feltárása folyamatosan zajlik, a tervek szerint július 20-ig.

  Legutóbbi merülésükkor a kutatók egy másfél centis kerek lyukat találtak, mely az objektum belsejébe vezet. Ezen felül a tárgy felszínét borító, elszenesedésre utaló fekete darabkákra lettek figyelmesek. Az egyik, expedíciót vezető szakember szerint sokak véleménye az, hogy egy földönkívüli űrhajó roncsára bukkantak.

  A feltáráshoz csatlakozott Svédország legtapasztaltabb búvára és víz alatti fotográfusa is, aki saját elmondása szerint 20 éves gyakorlata során még nem találkozott hasonló jelenséggel. Szárnyra kapott egy olyan feltételezés is, mely szerint a tenger mélyén fellelt objektum második világháborús német fegyver, amit a tengeralattjárók műszereinek blokkolására használtak.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon