MENÜ
 • Az év legdurvább vihara csapott le a Fülöp-szigetekre és Tajvanra

  Elsöprő erejű vihar pusztít: a kínai szárazföld felé tartó Usagi nevű szupertájfun akár szökőárt is okozhat a térségben.

  Az 1100 kilométer átmérőjű Usagi szupertájfun óránként 222 kilométeres, tartós szelekkel és óránkénti 280 kilométeres széllökésekkel közelít Kína felé.

  Az ottani szakemberek egyelőre nem tudnak a viharról további pontos adatokkal szolgálni, mert nem rendelkeznek olyan eszközökkel, amelyekkel berepülhetnének a vihar „szemébe”, hogy méréseket végezhessenek. Áldozatokról egyelőre nincs hír, a távol eső, hegyvidéki térségekből és az áradásveszélyes területekről közel 2500 embert költöztettek ki Tajvanon.

  A Fülöp-szigeteken sem rózsásabb a helyzet, ott több tartományban földcsuszamlások és áramkimaradások lehetetlenítik el a mentőcsoportok munkáját.

  A helyzet már most katasztrófa filmbe illő

  “Először csak kisebb kődarabok zuhantak le, aztán amikor feljebb rohantam a lépcsőn, láttam, ahogy hatalmas sziklák esnek le a hegyoldalról” – mesélte Elvis Dumangend, egy helyszínen tartózkodó filippinó kisfiú.

  A térségben a legmagasabb szintű riasztás van érvényben. Az ötös kategóriájú szélvihar miatt akát 1000 milliméter csapadék is eshet. Az alacsony légnyomás miatt megemelkedhet az óceán vízszintje, a haditengerészet ezért szökőárriadót rendelt el.

  Egyébként pár napja írtunk róla, hogy Amerikában is hasonló állapotok uralkodnak, a Coloradoban élőket ugyanis az évezred árvíze fenyegeti.

  (Forrás/kép: cnn)

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon