MENÜ
 • Az első hamburger az űrben

  Újabban mintha divattá vált volna különböző tárgyakat repíteni a világűrbe, de a húsos zsömle talán mindezek közül a legbizarrabb.

  Köztudott, hogy az egyetemisták jó része él-hal a gyorskajáért, ezért is döntöttek úgy a Harvard hallgatói, hogy kedvenc ételüket oda küldik, ahol még étel nem járt, nevezetesen az űrbe. A Youtube-ra feltöltött videó tanúsága szerint pedig meg is tették. A Massachusetts-ben lévő Sturbridge közelében indították útnak az ételt. Először egy lakkréteggel fedték be a szendvicset, hogy egyáltalán esélye legyen széthullás nélkül a magasba repülni, majd felszerelték a GPS-szel és egy kamerával, ezután pedig egy megerősített, körülbelül 600grammos héliumos léggömböt erősítettek rá és a magasba engedték.

  A hamburger megdöbbentő, 30000 méteres magasságig emelkedett, mielőtt a ballon felrobbant és a húspogácsás salátás szendvics zuhanórepülésben közeledett a Föld felé. Végül a GPS segítségével meg is találták a maradványokat, majdnem 220 kilométerrel a kiindulástól, egy Bostonhoz közeli park egyik fáján, ráadásul sértetlenül.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon