MENÜ
 • Az első élő Voice

  Végre elérkeztünk az élő show-khoz is a The Voiceban, hogy tovább keressük Magyarország hangját. Vajon hozzák a párbajokon és a meghallgatásokon hozott színvonalat? Nézzétek velünk, és kiderül!

  Ma este minden mesteről három versenyzőt kapunk, tehát a mezőny fele lép színpadra. Mindenki csapatából egy énekest a nézői szavazatok juttatnak majd tovább, a maradék kettő közül mesterük juttathat tovább még egyet.

  Quané a színpad elsőként. Asaf Avidan One Day című nagysikerű slágerét énekli. A produkció eléggé átlagosra sikerült, olykor mulatós haknira emléztet, a végén pedig átmegy amatőr punk koncert felé melé megy el stílusában. Andinak nagyon tetszett a produkció, Misi szerint nagyon fekszik ez a stílus, bár nem igazán örült a hamis hangoknak, amiket Andi nem hallott, pedig tényleg voltak. Somló szerint a Voice demokráciájának arca a vietnámi fiú, a produkcióról nem sokat beszél. Caramel sem hallotta a hamis hangokat.

  Olivér következik, aki édesanyja gondoskodásától próbál megszabadulni. Hozza a tőle eddig megszokott, jó színvonalat, bár ez a szám nem igazán az övé (Michael Bublé – Home). Somló, aki miután kiejtette, megköszöni édesanyjának, hogy életre hívta zeneiségét. Misinek volt egy álma, hogy sok embert fog még boldoggá tenni zenéjével. Andi szerint öreges volt, Caramel azt gondolja, tökéletes volt, mi mást mondana, hiszen az ő versenyzőjéről van szó.

  Caramel utolsó énekese, a nagy közönségkedvenc Fatima következik, akinek egy hangszálödéma nehezíti meg a dolgát. Egy kis karácsonyi hangulatot csempész a műsorba, az All I Want For Christmas You című dalt hozza el. Sajnos sikerül alúlmulnia önmagát, de még ígyis nagyszerű a produkció, annak ellenére, hogy elég rekedt a hangja. A zsűri szerint rezeg a léc, de még így is érezték benne az erőt, amit eddig mutatott nekünk. Caramel, megígéri, hogy mindent megtesz majd érte, csak jusson tovább.

  Malek Andi csapata következik, akiket bécsi otthonában készített fel a versenyre. Schwartz Dávid Etta James Something’s Got a Hold On Me című dalával készült fel. Az eredeti színvonalát mindenképp hozzá, hangban azonban nem igazán éri el a Christina Aguilera feldolgozást, ami valljuk be, azért nehéz is lenne. Leginkább egy elhízott Elvis-imitátorra emlékeztet, éneke nem igazán van összhangban a képpel, amit látunk. De még így is bravúrosan énekel, amit a zsűri is így érez. Misi picit elviccelődik elhízásán is, Andi bécsi szeletének tulajdonítja a pocakot.

  Rövid szünet után Nádor Dáviddal folytatjuk, aki a produkcióval hegedűművész édesanyjához szeretne közelebb kerülni. Nem meglepő, hogy egy spanyol nyelvű dallal készült, Diego Torres Penelope című számával, melyet felvételen édesanyja kísért hegedűn. Az érzelmektől túlfűtött produkcióval leginkább egy szappanoperát juttat eszünkbe, annak ellenére, hogy hozza a tőle eddig megszokott hangot is. A végén valahogy hiányérzetünk marad mégis. Ezúttal Misinél és Caramelnél is rezgett a léc, de végül mindkettejüket megérintette a produkció, Tamás szerint a szentimentális argentin tangónak hagynia kellene kicsordulnia az érzelmeket.

  Andi utolsó énekese következik, Schweitzer Dóra, aki félelmein és a párbaj okozta érzelmi kettősségen próbált túljutni a felkészülés során. A KT Tunstall Black Horse And The Cherry Tree című dalával méreti meg magát. Középszerű indítása után néha sikerül csak megmutatnia az erőt, ami benne van. Ez a szám nem igazán az ő hangjához illik. Misi szerint is vérszegény a produkció, nem volt jó a dalválasztás. Caramel szerint nem sikerült megfognia a nézőket, amit Tamás is hasonlóképp érez, amit mindenféle lovas hasonlattal érzékeltetnek, a számhoz illően. Andi szerint persze jó volt, Dóri szerint megtörtén a karácsonyi csoda vele Bécsben, Andi emberibbé tette.

  Újabb kis szünet, majd Czerovszky Heni jön, elsőként Somló Tamás csapatából. Nem szeretne senkire hasonlítani, egyszerűséget szeretne sugározni, szépen énekelni. Katona Klári Legyen ünnep című számával próbál meg ünnepet hozni a szívünkbe, és ami a legfontosabb: a fülünkbe. A tapasztalat az ő oldalán oldalán van, kifejezetten jól énekli el a számot, még az érzelmek is átjönnek, ami egy karácsonyi dalnál kifejezetten fontos. A mesterek is hasonlóképp éreznek, kivéve Misit, aki szerint ez nem volt több egy amatőr előadó produkciójánál, nem érezte a pluszt.

  Újabb szünet után négy produkció vár még ránk. Somló Tamás csapatából Dózsa Erik következik. Személyes himnuszát hozta el nekünk, egy igazi rockszámmal. Mester Tamás Szeretlek valamiért című daláról van szó, a vad fiú pedig tényleg elhozza a rockot nekünk, és a lüktetést. Jól énekel, annak ellenére, hogy meghallgatásán csak Somló szavazott neki bizalmat. Misi és Andi szerint azonban még gyúrnia kell a hangján. Tamás mester szerint megzavarta a zenei aláfestés.

  A karcosabb hangú Szécsi Saci jön utolsóként Somló csapatából. Minden erejével azon van, hogy a hangjánál többet adjon nekünk a Beatles Michelle című dalában. Kettős érzések kísérik produkcióját: a dal elég sötét hangulatú, néha mégis kínosan elmosolyodik, mi is valahogy így érezzük magunkat. Megremeg a hangja, őszintétlenek az érzelmek, amiket felénk közvetít. A hangszíne már nem elég, hogy elbűvöljön minket, Andi lelki erőt kíván neki, hogy a próbákat kiállja, Misi pedig fogantatásuk körülményeiről érdeklődik. Tamásnak pedig mily meglepő, nagyon tetszett, amit a lány hozott.

  A másik Szécsi iker, Böbe jön Mező Misi csapatából. Sarah McLachlan In The Arms Of The Angel című dalát énekli, egy hintán ülve. Már a kezdése sokkal jobb, mint tesvéréé. Pedig hasonló tehetségesek, de valahogy neki sokkal jobban testhezálló ez a szám, mint Sacié volt. Andi szerint érdemes lenne eltávolítani a két lányt stílusban egymástól, hogy ne jelentsenek konkurenciák egymásnak. Caramel csak megköszönte az élményt, Tamás szerint pedig mindkét Szécsi lány csiszolatlan drágakő, Misi szerint azonban ez csiszolt. Megköszöni az élményt, amit csak ők értenek(?!), a maják jóslatainak megfelelően szerinte elhozta a világvégét, persze a jó értelemben.

  Misi legnagyobb port kavart énekese, Gyöngyösi Tamás a következő. A laza fiú hozta az eddigi könnyedséget a mostani felkészülésnél is. Úgy érzi magát, mint egy rocksztár, zenekar nélkül. Újabb karácsonyi produkció. Az Igazából szerelem című film betétdalával készült, a Christmas Is All Arounddal. Ez a produkció nem kavar akkora port, mint a filmben tette az eredeti, de meglepő lágyságot hoz el Tamás, amit nem vártunk tőle. Andi megdícséri, Caramel szerint hihetetlenül eredeti, de mégis kiszámítható. Tamás szerint olyan, mintha Angliából szökött volna meg. Misi azt gondolja, sikerült bebizonyítaniuk, hogy helye van a műsorban.

  Már csak Veres Mónika van hátra Misi csapatából, legfelkészültebb versenyzője. A Joyful, Joyful című dalt énekli el nekünk, teljesen hibátlanul. Kár igazábül ezt tovább elemezni: tökéletes. Caramel és Andi nem érzi át. Somló szerint a jóisten a zene és a közönség kedvéért hozta létre a lányt, Misi azt gondolja, ez igazi Örömóda volt.

  Cserháti Zsuzsára emlékezünk Király Linda és Horváth Charlie produkciójával. Különös szilveszter című számát éneklik, nagyszerű extra produkció. Remélhetőleg ilyen lesz a többi is, hiszen minden műsorban emlékezni fogunk egy nagy magyar énekesre egy ilyen dallal, aki már nincs közöttünk.

  Somló Tamás versenyzőiről kapunk eredményt elsőként. Szécsi Saci az első továbbjutó. Most Tamásé a szó, maradék két énekese, Heni és Erik közül kell választania. A közönség skandálja a neveket, Tamás pedig Henit választja, így Erik távozik a versenyből.

  Malek Andi csapata következik. A nézők szavazatai alapján továbbjut: Nádor Dávid. A mesternek Schweitzer Dóra és Schwartz Dávid közül kell választania. Ő pedig a fiút választja, Dóri megy haza ma este.

  Caramel csapata jön. Berkes Olivér jut tovább a közönség döntése alapján. Caramelnek Quan és Fatima közül kell választania. Caramel Quant juttatja tovább.

  Már csak Misi versenyzői vannak hátra. A nézők Böbét juttatják tovább. Misinek Gyöngyösi Tamás és Veres Mónika közül kell választania. A lány jut tovább, Tamásnak kell hazamennie.

  Ezzel véget is ért a mai műsor, nyolc ember jutott tovább. Jövő hét pénteken folytatódik a verseny, újabb tizenkét versenyző, akik közül csak nyolc jut tovább.

  Kövessétek velünk!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon