MENÜ
 • Az ausztrál Queens of the Stone Age is jön a VOLT-ra

  A kaliforniai Palm Desertből származó zenekar kábító, súlyos, riff-központú stoner rock zenét játszik. Az idei fesztiválszezon során először lépik át Magyarország határait, hogy előadják népes hazai rajongótáboruknak kultikus számaikat a 2013-as VOLT Fesztiválon.

  Josh Homme a Kyuss 1995-ös feloszlása után először a The Screaming Trees-zel turnézott, majd saját zenekart alapított, a Gamma Rayt. Mivel ezt a nevet már a nyolcvanas évek végén lefoglalta egy német power metal alakulat, Homme gárdája változtatott, és Queens of the Stone Age-ként folytatták tovább.

  Soha nem akartak királyok lenni, ugyanis bevallottan irtóztak a páncéloktól, a csatabárdoktól és az izmozástól, helyette – és nagyon helyesen – inkább úgy döntöttek, hogy királynők lesznek, akik elcsábítják a királyok csajait, míg azok egymás dögönyözésével vannak elfoglalva. Bemutatkozó ’98-as albumuk mérsékelt siker volt, az áttörést a két évvel később megjelent Rated R hozta meg, melyet többek között az NME olvasói 2000 legjobb lemezének választottak.

  Kereskedelmileg legsikeresebb, egyben legismertebb munkájuk a 2002-es Songs for the Deaf; a lemezből csak az Egyesült Államokban majdnem egymillió példányt adtak el. Jelentős átalakulás után a következő állomás az eladások tekintetében szintén szépen teljesítő Lullabies to Parlyze volt, legutóbb pedig 2007-ben készítettek stúdióalbumot Era Vulgaris címmel. Idén augusztusban érkezett a hír, hogy az utóbbi időben a Them Crooked Vultures néven jegyzett supergroupban brillírozó Josh Homme és társai új albumon dolgoznak, és már az is biztos, hogy ügyüknek többek között a Nine Inch Nails vezérét, Trent Reznort is sikerült meggyőzniük.

  A számos tagcserét megélt Queens of the Stone Age-ben a Grammy-díjas énekes-gitáros Josh Homme jelenti az állandóságot az idők kezdete óta. Ez év novemberétől, pontosabban Joey Castillo távozását követően ismét Dave Grohl dobol mellette, akiről el sem kell mondanunk, hogy karrierje során mindenkivel dolgozott már együtt, aki nagy névnek számít a showbizniszben, első számú zenekara pedig korunk egyik legnépszerűbb rock bandája, a Foo Fighters. Rajtuk kívül a zenekart erősíti állandó tagként immáron több mint tíz éve Troy Van Leeuwen gitáros, kinek munkássága a teljesség igénye nélkül az A Perfect Circle-lel, az Eagles of Death Metallal, az UNKLE-lel és az Enemy-vel hozható kapcsolatba. Michael Shuman basszeros az Era Vulgaris óta tag, akárcsak Dean Fertia, aki öt éve uralja hangszerek sokaságát, kiemelten a billentyűket a QOTSA-ban.

  Legfontosabb számok: No One Knows, Go With The Flow, Little Sister, 3’s & 7’s, First It Giveth, Lost Art of Keepin’ a Secret, Feel Good Hit of the Summer, Sick, Sick, Sick.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon