MENÜ
 • Átadták a Kossuth-díjakat

  Idén is átadták a Kossuth-díjakat, melyet többek között Ákos, Demjén Ferenc és Miklósa Erika is átvehettek.

  A díjat 1948-ban alapították a tudományban, a művészetben, valamint a szocialista termelőmunkában nyújtott kiemelkedő teljesítmény jutalmazására. 1963 óta az utóbbi kitételt és a tudomány díjazását is elhagyták, már csak kulturális és művészeti alkotó tevékenységért adják.

  A Kossuth Nagydíjat idén Csoóri Sándor költőnek ítélték oda, idén “csodálatos verseiért, sokoldalú és műfajgazdag irodalmi munkásságáért, a magyarság szellemi összetartozás-tudatának ápolásáért, példaértékű életútja elismeréseként”. Korábban ugyanis kapott már Kossuth-díjat, mégpedig 1990-ben.

  Az idei díjazottak között van Kovács Ákos is, aki a magyar zenei élet egyik kultikus ikonja, és nagyon sok emberre volt hatással a zenei életben. Elmondása alapján nagyon meglepte őt az, hogy a díjazottak közé kerülhetett: “A házi stúdiómban készült Berecz András mesemondó barátom Felítő című lemeze 2003-ban, ő később Kossuth-díjas lett. Tavalyelőtt hangoskönyvet vettünk fel Blaskó Péter és Kubik Anna színművészekkel, ők is megkapták. Lassan kiírhatom a stúdióajtóra, hogy aki eddig itt lemezt csinált, az mind Kossuth-díjat kapott.”

  A díjazottak teljes listája:

  Kossuth Nagydíj: Csoóri Sándor, költő

  Kossuth-díj: Balázs Péter, Dárday István, Demjén Ferenc, Fekete György, Harangozó Gyula György, Kelemen Barnabás, Kovács Ákos, Miklósa Erika, Reviczky Gábor, Pásztor Erzsi, Piros Ildikó, Sebő Ferenc, Székely László, Szentandrássy István, Vasadi Péter, Vukán György

  Fotók: MTI/Soós Lajos, Kovács Tamás

  Forrás: Index

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon