MENÜ
 • Ártatlanul ült férjgyilkosságért

  A 67 éves Kiss Etelkát férjének meggyilkolásával ítélték el. Miután 740 napot töltött különböző börtönökben, 20 év után most azért küzd, hogy hivatalosan is nyilvánítsák ártatlannak.
  Az idős asszonyt azzal vádolták, hogy sósavval megmérgezte 51 éves férjét, Lajost. Most azonban megkapta a toxikológiai véleményt, mely egyértelműen kimondja: a férfi szervezetében szabad savat nem mutattak ki, a kötött savtartalom pedig a normál értéken belül volt. Így kizárt, hogy a férfi sósavat ivott volna halála előtt.

  “Nem akarok gyilkosként, szégyenben meghalni” – sóhajtott az idős asszony, aki 20 éve próbálta megszerezni ügyének iratait, szinte minden hivatalt levelekkel bombázott, hiába. Fordult a kórházhoz, a rendőrséghez, az ombudsmanhoz, végül az ügyészségtől kapta meg nemrégiben a toxikológiai véleményt.


  “1991 augusztus 20 volt, amikor meghalt az uram. Szegény Lajosom nagyon ivott, gyakorlatilag már pálinka folyt az ereiben. Mégis szerettem” – emlékezett vissza Etelka néni, aki szerint férje azon a napon is rendesen felöntött a garatra. – “Hazajött, kiabált, hogy szétszakadnak a belei, meg akar halni, üssék agyon, vagy adjanak neki sósavat. Bár volt otthon, de nem adtam. Aztán nagyon rosszul lett, ömlött a homlokán veríték. Hívtam a mentőket. Azt gondoltam, gyorsan kijönnek, ha azt mondom: sósav-mérgezése van” – panaszolta Etelka néni, akire rögtön ráküldték a rendőrséget is. – “A nyomozónak is elmondtam, hogy ebből semmi nem igaz” – tette hozzá az idős asszony, ám a hivatali gépezet beindult. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt először hat évet kapott.

  “Még Kalocsára is elvittek. Rettentően féltem, ellopták mindenemet a rabok” – szipogta az idős nő. A Legfelsőbb Bíróság három évre csökkentette az ítéletet, és az asszonyt azonnal szabadlábra helyezték. Etelka néni a szabadlábra kerülése óta keresi az igazát, a toxikológiai vélemény birtokában pedig ügyvédet fogadott a perújrafelvételhez.

  “Ügyfelem nem akar kártérítést, egyszerűen a becsületéért küzd, amit elvettek tőle húsz éve” – fejtette ki Lichy József ügyvéd.

  Forrás és fotó: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon