MENÜ
 • Ártalmatlan vírussá válhat a HIV

  Egy tanulmány szerint egyre kevésbé halálos a gyilkos vírus.

  Egyre kevésbé hatékony a HIV mint betegség, ahogy egy új tanulmány is állítja, sőt a tudósok szerint egy viszonylag ártalmatlan változatává fejlődik vissza. Brit kutatók azután jutottak erre a következtetésre, miután HIV-betegeket tanulmányoztak Botswanaban és Afrikában – jelentette a HealthDaily. A HIV egy évtizeddel előbb érkezett Botswanaba, mint Dél-Afrikába, a botswanai verzió pedig már jóval lassabb és sokkal kisebb eséllyel vezet AIDS-hez. Húsz évvel ezelőtt egy HIV-ben szenvedő beteg átlagosan tíz évvel később AIDS-es lett. Ma ez már 12,5 év, “egy fokozatos változás, de a nagyobb képet tekintve ez gyors változás,” mondta az egyik oxfordi vezető kutató.

  hiv

  Ahogy a BBC is magyarázza, ez egy természetes evolúciós folyamat része. Esetenként a HIV olyan emberek szervezetébe kerül, akiknek természetes az immunitása, így alkalmazkodnia kell a túléléshez, aztán ez a felhígult változat terjed tovább. Ha hagynák a HIV-et a maga útján terjedni, akkor egy idő után a HIV-fertőzés ártalmatlanná válna, bár ez hosszú időt jelent.

  A Reuters információi szerint egyébként épp egy HIV-vel kapcsolatos mérföldkőhöz érkeztünk: idén először alacsonyabb az egy év alatt diagnosztizált fertőzések száma, mint az új, kezelést kapó HIV-pozitív emberek száma.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Nyit a Dürer Öböl a Lupán

  Bulvár
  jún. 5., péntek

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon