MENÜ
 • Anger Zsolt: „A SZIN a mai napig a világ legjobb balhéja”

  A hazai fesztiválok „korelnöke”, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok mellé az elmúlt években három ismert arc is csatlakozott. 2006-ban Jáksó volt a „ SZIN arc”, őt Badár követte és rá tíz évre Anger Zsolt fémjelezte a legrégebbi hazai fesztiválunkat.

  Megkérdeztük, hogyan emlékeznek ők a SZIN-re. Jáksó László képében nemcsak a nagy dumájú tévés, rádióst, de a SZIN első arcát is köszönthetjük. Őt egyébként a közönség választotta meg, szavazás útján 2006-ban.„Önmagában nagy megtiszteltetés volt, hogy gondoltak rám. Attól, hogy a tévében ugrál valaki, még nem feltétlenül szeretik. Ha viszont meghívják valahová, az már csak jele lehet valamiféle szimpátiának” – mondja. Végig is bulizta a fesztivált és élete egyik legjobb bulija is oda köti, amikor a baráti társaságával körbejárták Szegedet, majd belevetették magukat a SZIN koncertjeibe. „Nagyon jó volt, Szegeden én egyébként is otthon vagyok. Bulizni is szeretek, úgyhogy minden együtt volt. Remekül éreztem magam!” Badár Sándor 2007-ben lett a SZIN arca, aki itt állította fel dumarekordját is. „Váratlanul jött a felkérés, de felemelő volt, hogy azt gondolták, méltó képviselője vagyok a SZIN-nek. Egy meglehetősen izgalmas év alakult ki belőle.” – Meséli a humorista.

  2007 valóban szinte a SZIN körül forgott neki, hiszen a rá hasonlító karikatúra került a plakátokra, szerepelt a Magna Cum Laude fesztiválhimnuszának, a Színezd újra klipjében, a legnagyobb dolog azonban a helyszínen felállított dumarekord volt. „A dumarekord gyakorlatilag egy véletlen elszólásból lett. Amellett, hogy vállaltam magát az arcot, természetesnek vettem, hogy részt veszek rajta és megcsináljuk a klipet is, aztán ötleteléskor merült fel, mi lenne, ha lenne még valami extra? Annál nagyobb extra mi kell, hogy fellépjek? – kérdeztem, majd másnapra kitaláltam, mi lenne ha a dumaszínházas fiúkkal csinálnánk egy olyan monstre megmozdulást, hogy a SZIN első órájától a legvégéig váltásban stand-upolnánk.” – Meséli. – „Persze ez több okból is kivitelezhetetlen lett volna, majd másnap felhívtak, nem tudnám-e egyedül megcsinálni. Persze, nem négy napon keresztül, de kérdezték, hogy mennyit tudok. Hasraütésszerűen mondtam be a hét órát.” – A humorista csak ezt követően nézte meg, hogy a világcsúcs 7 óra 16 perc. Végül 1500 ember előtt vágott neki, akiket 7 óra 26 percig tartott szóval improvizációjával: „Felemelő érzés volt! Az vitt végig, hogy a közönség nagyon kitartó és együtt érző volt, szerették a stand-upot és az utolsó percig velem voltak. Megmondom őszintén, azért egy olyan 5 óra még maradt bennem…”- emlékszik vissza Badár. Anger Zsolt 2017-ben volt a SZIN arca, ekkor rövid kis videókban mesélt a Szegedi élményeiről. Megtudtuk – többek mellett – hogy egy időben fogant a SZIN születésével, pontosan 50 éve. “Na, kisSZINem, elmondom a frankót. Amikor az első SZIN dübörgött odabent a belvárosban, anyámék itt játszották a papás-mamást, ebben a panelban” – mesélte Anger Zsolt egy tavaly készült videóban, egy szegedi bérház tövében. “Ide hallatszott a Scampolo koncert” – folytatta. “Úgy bizony, együtt nőttünk fel, én meg a SZIN. Én egy ilyen szép délceg fickó lettem, a SZIN pedig a mai napig a világ legjobb balhéja.” És hogy mekkora balhé is lesz idén, azt talán sejteti a fellépők sora, ami olyan nevekből áll, mint Sean Paul, Wilkinson, Pet Shop Boys, Jess Glynne, de itt lesz még a Faithless is egy dj settel és az összes hazai kedvenc a Halott Pénztől kezdve, a Quimbyn át egészen a Lovasi 50 koncertig – augusztus 22. és 26. között Szegeden.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon