MENÜ
 • Anger Zsolt: „A SZIN a mai napig a világ legjobb balhéja”

  A hazai fesztiválok „korelnöke”, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok mellé az elmúlt években három ismert arc is csatlakozott. 2006-ban Jáksó volt a „ SZIN arc”, őt Badár követte és rá tíz évre Anger Zsolt fémjelezte a legrégebbi hazai fesztiválunkat.

  Megkérdeztük, hogyan emlékeznek ők a SZIN-re. Jáksó László képében nemcsak a nagy dumájú tévés, rádióst, de a SZIN első arcát is köszönthetjük. Őt egyébként a közönség választotta meg, szavazás útján 2006-ban.„Önmagában nagy megtiszteltetés volt, hogy gondoltak rám. Attól, hogy a tévében ugrál valaki, még nem feltétlenül szeretik. Ha viszont meghívják valahová, az már csak jele lehet valamiféle szimpátiának” – mondja. Végig is bulizta a fesztivált és élete egyik legjobb bulija is oda köti, amikor a baráti társaságával körbejárták Szegedet, majd belevetették magukat a SZIN koncertjeibe. „Nagyon jó volt, Szegeden én egyébként is otthon vagyok. Bulizni is szeretek, úgyhogy minden együtt volt. Remekül éreztem magam!” Badár Sándor 2007-ben lett a SZIN arca, aki itt állította fel dumarekordját is. „Váratlanul jött a felkérés, de felemelő volt, hogy azt gondolták, méltó képviselője vagyok a SZIN-nek. Egy meglehetősen izgalmas év alakult ki belőle.” – Meséli a humorista.

  2007 valóban szinte a SZIN körül forgott neki, hiszen a rá hasonlító karikatúra került a plakátokra, szerepelt a Magna Cum Laude fesztiválhimnuszának, a Színezd újra klipjében, a legnagyobb dolog azonban a helyszínen felállított dumarekord volt. „A dumarekord gyakorlatilag egy véletlen elszólásból lett. Amellett, hogy vállaltam magát az arcot, természetesnek vettem, hogy részt veszek rajta és megcsináljuk a klipet is, aztán ötleteléskor merült fel, mi lenne, ha lenne még valami extra? Annál nagyobb extra mi kell, hogy fellépjek? – kérdeztem, majd másnapra kitaláltam, mi lenne ha a dumaszínházas fiúkkal csinálnánk egy olyan monstre megmozdulást, hogy a SZIN első órájától a legvégéig váltásban stand-upolnánk.” – Meséli. – „Persze ez több okból is kivitelezhetetlen lett volna, majd másnap felhívtak, nem tudnám-e egyedül megcsinálni. Persze, nem négy napon keresztül, de kérdezték, hogy mennyit tudok. Hasraütésszerűen mondtam be a hét órát.” – A humorista csak ezt követően nézte meg, hogy a világcsúcs 7 óra 16 perc. Végül 1500 ember előtt vágott neki, akiket 7 óra 26 percig tartott szóval improvizációjával: „Felemelő érzés volt! Az vitt végig, hogy a közönség nagyon kitartó és együtt érző volt, szerették a stand-upot és az utolsó percig velem voltak. Megmondom őszintén, azért egy olyan 5 óra még maradt bennem…”- emlékszik vissza Badár. Anger Zsolt 2017-ben volt a SZIN arca, ekkor rövid kis videókban mesélt a Szegedi élményeiről. Megtudtuk – többek mellett – hogy egy időben fogant a SZIN születésével, pontosan 50 éve. “Na, kisSZINem, elmondom a frankót. Amikor az első SZIN dübörgött odabent a belvárosban, anyámék itt játszották a papás-mamást, ebben a panelban” – mesélte Anger Zsolt egy tavaly készült videóban, egy szegedi bérház tövében. “Ide hallatszott a Scampolo koncert” – folytatta. “Úgy bizony, együtt nőttünk fel, én meg a SZIN. Én egy ilyen szép délceg fickó lettem, a SZIN pedig a mai napig a világ legjobb balhéja.” És hogy mekkora balhé is lesz idén, azt talán sejteti a fellépők sora, ami olyan nevekből áll, mint Sean Paul, Wilkinson, Pet Shop Boys, Jess Glynne, de itt lesz még a Faithless is egy dj settel és az összes hazai kedvenc a Halott Pénztől kezdve, a Quimbyn át egészen a Lovasi 50 koncertig – augusztus 22. és 26. között Szegeden.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Álomszerű leánykérés az Álomutazón

  Bulvár
  dec. 27., csütörtök

  Felújítják az Álomutazót karácsonyra

  Bulvár
  dec. 20., csütörtök

  Varga Viktor temetésen kezdte

  Bulvár
  dec. 14., péntek

  Televízió

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ajánló

  Felújítják az Álomutazót karácsonyra

  Ők A Dal 2019 indulói

  Világsztár dömpinggel kezd a STRAND Fesztivál!