MENÜ
 • Alonso: A szezonnyitón bármi megtörténhet

  Vasárnap elrajtol a 2012-es Forma-1-es szezon. Az Ausztrál Nagydíjon kiderül, hogy sikerült a téli felkészülés a csapatok és a pilóták számára.

  A Ferrari nehézkesen kezdte a szezon előtti teszteket az új F2012-vel, mert szakítva a hagyományokkal, minden eddiginél agresszívabb és radikálisabb megoldásokat használtak. Fernando Alonso, a csapat egyik pilótája nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a Ferrari nehézkes szezon előtti időszaka ellenére az élmezőnyben harcoljon Ausztráliában.

  A maranellói csapat beismerte, hogy a téli tesztek során nem érték el az F2012-essel a kitűzött céljaikat, de Alonso szerint ez nem jelenti azt, hogy a versenyen lassabbak lennének a riválisaiknál.

  “Biztos vagyok benne. Nyugodt vagyok az autónk lehetőségeit illetőleg.” – mondta Alonso csütörtökön a Shell VPower melbourne-i promóciós rendezvényén.

  “Úgy gondolom, hogy a téli tesztidőszak kemény volt. Ez egy nagyon bonyolult autó a beállítások szempontjából is.”

  “Talán nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeinket, de ez nem jelenti azt, hogy lassabbak lennénk a többieknél. De ezt nem vasárnapig nem tudhatjuk meg.”

  “Bajnokok szeretnénk lenni novemberben, ez a végső cél, és ehhez jó szezonkezdet kell Melbourne-ben. De meglátjuk vasárnap, hogy mennyire vagyunk versrenyképesek.”

  A spanyol versenyző bízik abban, hogy a Ferrari a győzelemért fog harcolni, bár a szezonkezdet nehéznek bizonyul.

  “Először minden apró részletnek a helyére kell kerülnie Melbourne-ben. A téli tesztek során mindig más és más programot teljesítettünk. Hiszek a csapatban. Bízok a csapatban és a világbajnokság hosszú lesz, a Ferrari pedig mindig ott lesz.”

  Csapattársa, Felipe Massa elismerte, örül annak, hogy végre megtudhatja, valójában milyen erős is a Ferrari.

  “Remélem, hogy sokkal versenyképesebbnek látjuk majd az autót, mint a teszteken, amik nem úgy sikerültek, mint azt vártuk. A választ most fogjuk megkapni.” – mondta.

  “Arra számítottunk, hogy egy kicsit erősebbek vagyunk, ezért várjuk az első futamot. Most pedig a szavak helyett beszéljenek az igazi eredmények. A teszt még mindig csak teszt, meglátjuk, most mi fog történni.”

  Írta: Malik Erika – Formula.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon