MENÜ
 • Álomszerű képek szentjánosbogarakról

  Csodálatos fotógyűjtemény.

  Vincent Brady a hosszú expozíció technikáját használva fotózta le szentjánosbogarak éjszakai táncát az Egyesült Államokban. Ezeket a csodás állatokat mindig elképedve figyelték az emberek, a gyerekek pedig különösen, mivel úgy néznek ki, mint a Földre hullott csillagok. Brady fotói pedig nem mást tesznek, mint újra hullúcsillaggá változtatják őket.

  A szentjánosbogarak egyébként olyan rovarok, amik arra használják fényüket, hogy magukhoz vonzzák a párjukat, de arra is, hogy a prédát a közelba csalják. A komplex kémia folyamatok után hasukból kibocsátott fényt hideg fénynek nevezik, mivel sem az infravörös, sem az ultraviola hullámhosszon nem bocsát ki fényt, így hőkibocsátással sem jár.

  fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-1 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-2 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-3 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-4 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-5 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-6 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-7 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-8 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-9 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-10 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-11 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-12 fireflies-time-lapse-photography-vincent-brady-13

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon