MENÜ
 • A Klasszikusok – Álom luxuskivitelben

  A római vakációhoz hasonlóan ismét egy felejthetetlen romantikus vígjátékot választottam következő állomásnak. A főszerepben a mindig elbűvölő Audrey Hepburn és szupercsapatból ismert George Peppard. A film után nem is nagyon volt jelentős szerepe talán az évekig futó és népszerű sorozat kivételével, ugyanis a szupercsapatban ő alakítja John „Hannibal” Smith ezredest.

  Szóval gyerekkoromban láttam utoljára a filmet, így hát úgy gondoltam fel elevenítem a régi emlékeket és lakótársaimmal bekuckoltunk a tv elé, megfelelő mennyiségű nasival felszerelve és elindítottuk. Sajnos korántsem aratott számomra akkora sikert, mint mikor először láttam, de azért mégis valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag tetszett, még mindig tetszett. Pedig a film története elég sablonos, a készítők mindent elkövettek, hogy az összes hollywoodi klisé belekerülhessen.

  Adott egy kitartott nő, Holly Golightly (Audrey Hepburn), aki fél mindenfajta kötődéstől – olyannyira, hogy még a macskáját sem nevezte el, és több mint egy éve él a lakásában, de még mindig dobozokban van a holmija. Gazdag férfiak társaságát keresi, akik finanszírozzák fényűző életét.

  Adott továbbá egy író Paul Varjak (George Peppard), aki első nagy sikere után képtelen bármit is alkotni és egy férjes asszony tartja el, épp mint egy dzsigolót. A hollywoodi recept szerint rakd össze a kettőt és megkapod a tökéletes romantikus vígjátékot. Gondolom már mindenki fejében lejátszódott az lehetséges cselekmény illetve befejezés, miszerint egymást támogatva, egyre közelebb engedi a két fél a másikat, megtanulnak függeni a másiktól, kinyílni egy másik embernek és végül egymásba szeretnek. A történet körülbelül ennyire kreatív és eredeti, kicsit bonyolítva azzal, hogy Holly először mást választ Paul helyett. Így megkapjuk az elengedhetetlen bonyodalmat is, ami minden romantikus film velejárója. Miután végignéztem rájöttem, hogy soha nem azért szerettem ezt a filmet, mert annyira mélyen szántó gondolatok vannak benne vagy mert miután végignéztem annyira sokkol a mit láttam és hallottam, hogy képtelen vagyok legalább 5 percig megszólalni.

  Nem, ezt a filmet azért szerettem, mert egy elbűvölő rózsaszín film.

  Audrey Hepburn bár nem a tökéletes választás Holly szerepére, mégis halhatatlan karaktert alkotott. Nem érdemes kihagyni ezt a filmet, főleg azért, mert olyan jelenetekkel fűszerezik meg az alkotók menetét, amit azóta számos romantikus film próbált lemásolni. A római vakációval ellentétben, ahol csak a környezet volt megadva a szöveg nem, és a színészeknek végig improvizálniuk kellett gyenge párbeszédekkel, ebben a filmben viszont nagyon erősek mind a párbeszédek és a monológok is.

  A film 1961-ben készült és két olyan híres jelenet van benne amiről, bárhol bármikor fel lehet ismerni. Ha láttátok szerintem nektek is innen lehet ismerős. Az egyik az amikor Holly dührohamában kilökik a macskáját a zuhogó esőbe majd kétségbeesetten keresni kezdi. Mellesleg Audrey elmondta, hogy színésznői pályafutásában ez volt a leggyűlöletesebb dolog, amit meg kellett tennie. A másik pedig az a jelenet amikor Audrey gitáron kísérve a tűzlétrán adja elő a Moon River című dalt.

  A lapos sztoritól eltekintve szórakoztató film a színészek zseniálisak főleg a mindig csodálatos Audrey Hepburn. Egy közös nyugodt estére a szerelmeddel, tökéletes választás ez a kedves, szerethető film.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon