MENÜ
 • Állatvédők támadják a Hobbit című film készítőit

  A várva-várt film decemberben debütál a mozivásznon, de már most óriási bojkott-kampány készül ellene az állatvédők miatt.

  Peter Jackson vezényletével még tavaly kezdődött meg a  J.R.R. Tolkien tollából származó, A hobbit című regényből készülő filmadaptáció, melynek első részét idén decemberben mutatják be a mozikban. A Gyűrűk Ura cselekményéhez szorosan kapcsolódó történetet három részben fogják mozivászonra vinni, azonban az első premierje előtt nem várt tiltakozások nehezítik az alkotók munkáját.

  Az állatokkal szembeni etikus bánásmóddal kapcsolatban ugyanis aggályok merültek fel az állatvédők szerint, sőt, becslésük alapján mintegy 27 állat veszítette életét a forgatás közben, melyek nagy része elkerülhető lett volna. Az állatvédők azt kifogásolják, hogy a Warner Bros. által üzemeltetett farmon, ahol több mint százötven jószágot tartottak a forgatás ideje alatt, nem voltak megfelelő körülmények és emiatt több állat is súlyos sérüléseket szenvedett, melyekbe közülük többen bele is haltak.

  A filmmel kapcsolatban álló illetékesek szerint azonban ez színtiszta hazugság, hiszen biztosak benne, hogy az elpusztult állatok természetes módon vesztek oda, nem pedig az ő felelőtlenségük miatt. Ezt pedig azzal igyekeznek alátámasztani, hogy az AHA (American Humane Association) erre szakosodott szervezete a filmkészítés közben végig jelen volt az állatokkal kapcsolatos bánásmód felügyelete miatt és mindent a lehető legnagyobb rendben találtak.

  Mindenesetre az állatvédő-szervezetek bojkottot és hatalmas tüntetést ígérnek a bemutatóra, amely elronthatja az egész rendezvényt, így a készítők a lehető leggyorsabban tisztázni szeretnék magukat a – szerintük szerintük alaptalan – vádak alól.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon