MENÜ
 • Álkivégzésben részesülhetnek a börtönhotel látogatói

  A lettországi börtönhotel által kínált élmények iránt többszáz turista érdeklődik. Természetesen nem idilli nyaralásra számíthat, aki oda betér...

  Az egykori cári majd a náci és szovjet rezsimet is kiszolgáló lettországi Karosta börtön ma múzeumként, turistalátványosságként és hotelként működik.

  A Liepaja városában található börtönhotel úgy reklámozza magát, hogy barátságtalan falai között valódi, kényelmetlen priccseken lehet eltölteni az éjszakát. És nem hazudnak, hiszen az itt megszálló vendégek tényleg ízelítőt kapnak az egykori szovjet tagállamban működő, kegyetlenségeiről híres KGB-hangulatból.

  Egy éjszaka 3700 forintba kerül a Karostában, s cserébe valóban átélhetőek a börtön egykori élményei. A vendégek cellája vizes, a koszos matracokban igazi poloskák élnek, és az apró radiátor télen is hideg marad. Ezen felül bárki részesülhet lámpafényes vallatásban, vagy akár hátborzongatóan élethű álkivégzésben is.

  Egy itt töltött éjszaka során nem meglepő, ha az éjszaka közepén KGB-tisztnek öltözött ember jelenik meg a cellában és kihallgatja, sőt vallatja és megalázza a „rabot”. A szabályok szigorúak, aki nem engedelmeskedik, magánzárkába kerül. A hiteles hangulatot további „extra csomagok” erősítik, mint a figyelmeztető lövések, a megalázó orvosi vizsgálat, valamint a börtönkoszt, amikor is a vendégek egy darab száraz kenyeret kapnak vacsorára.

  Az egyik vendég, Liene Tiruma Facebook-oldalán osztotta meg élményeit: – Először vicces volt, de aztán húsz perc után úrrá lett rajtam a félelem, hogy sosem jutok ki innen!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon