MENÜ
 • Alhokolfogyasztásban az elsők között vagyunk

  Újabb negatív rekordot döntöttünk: a magyarok ivásban nem ismernek határokat. Ráadásul minden tizedik ember valamilyen alkoholproblémával küzd hazánkban.

  A hét elején pont a másnaposság elleni praktikákról írtunk, és íme a bizonyíték, hogy szükség is van rá: Moldávia és Csehország után Magyarországon fogy évente a legtöbb alkohol a világon.

  Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO statisztikája szerint minden honfitársunk évente 16,3 liter százszázalékos alkoholnak megfelelő piát gurít le a torkán. Segítségül hívva egy kis matekot ez körülbelül egy évben 81, félliteres üvegbe töltött, 40 fokos pálinkának fele meg személyenként.

  “Az elmúlt években előretört a pálinkafogyasztás – magyarázta Halász Róbert, a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács igazgatója. – Néhány éve még az elfogyasztott töményszesz-mennyiségnek negyedét tette ki a pálinka, ez mára megduplázódott.”

  Ezek fényében nem leszünk meglepve attól, hogy becslések szerint egymillió embernek adódik problémája az ivással, és évente nyolcezer ember hal meg alkoholfogyasztás miatt kialakult betegségben.

  “Ez a szám még magasabb is lehet – állítja dr. Szentesi Péter addiktológus. – A statisztikák nem vesznek figyelembe minden szövődményt. Az alkoholfüggőséget a tehetetlenség érzése alakítja ki, és úgy vélem, a dohányzásnál több embert öl meg hazánkban az ivás, ami kiemelt stratégia kidolgozását indokolná az egészségügyi kormányzat részéről.”

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon