MENÜ
 • Aktívabb az agyunk a gyorséttermi ételektől

  Nem biztos, hogy véletlen, hogy egy-egy nagy éhségrohamban nem klasszikus ételek ugranak be agyunkba, hanem üdítők és sütemények...

  A Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói a mai napon tartott konferenciájukon jelentették be, hogy kutatásaik szerint a magas zsír- vagy cukortartalmú gyorsérttermi ételek képei sokkal jobban stimulálják az agyunkat és étvágyunkat.

  “A kutatások szerint az ételekkel kapcsolatos hirdetésektől agyunk valóban elkezd a táplálkozáson gondolkodni, de mi arra koncentráltunk, hogy az agy hogyan reagál ezekre a képekre és hogy bizonyos ételek milyen szintű éhséget váltanak ki” – mesélte Kathleen Page, a kutatás egyik vezetője.

  A kutatást spanyol nőkön végezték, mivel náluk a legnagyobb esély a diabéteszre és az elhízásra. A 15 és 25 év közötti hölgyek agyi reakcióját akkor vizsgálták, mikor különböző ételekről készült képeket mutattak be nekik. Valamely fotókon hétköznapi, zsírban szegényebb táplálék volt megtalálható, valamelyeken pedig gyorséttermi menük kiválóságai. A kutatók minden reakciókor kétszer is szkennelést végeztek az agyon, majd az alanyoknak egytől tízig kellett pontozniuk éhségük mértékét.

  A kutatásból kiderült, hogy a gyorséttermi ételek nem csak, hogy nagyobb éhségérzetet okoznak, de ráadásul olyan helyeket kapcsolnak be az agyban, amire sose gondoltak volna a professzorok.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon