MENÜ
 • Akik az Oscart osztják

  Lassan újra eljön az Oscar- gála, ideje utána nézni azoknak, kik is döntenek a kis szobrocska sorsáról.

  Az Oscar-díjakról szavazó Amerikai Filmakadémiát eddig is sok vád érte, hogy tagjai nagyon konzervatívak ilyen nagyságú döntésnél. Egy csapat most utána járt, mi is állhat ennek a hátterében. A Filmakadémia tagjainak listája nem nyilvános, így beletelt egy időbe, míg a tagokat azonosítják. Az 5765 szavazó közül állításuk szerint 5100-at sikerült név szerint beazonosítaniuk. Kutatásukból arra jöttek rá, hogy a konzervativizmus azért alakulhatott ki, mivel a tagok többsége idősebb fehér férfi.

  A talált adatok szerint az Akadémia tagjainak majdnem 94%-a fehér, mindössze 2% fekete és kevesebb, mint 2% latin-amerikai. A tagok 77%-a férfi, és, ami talán a legmeglepőbb, az életkoruk mediánja 62. Mindössze a tagok 14%-a fiatalabb ötvenévesnél, és összesen csak 2% negyven év alatti.

  Ez a nagy homogenitás valószínű a filmművészetben tapasztalt belterjesség miatt alakulhatott ki, hiszen taggá háromféleképpen lehet válni: ha Oscar-jelölést kap az ember, ha jelentkezik és két tagtól ajánlást kap, vagy ha a tagok javasolják a felvételét. Nem is mindenki tartja jó ötletnek az egész Akadémiát és a filmek versenyeztetést. A felvételét elutasította Woody Allen, George Lucas vagy Viggo Mortensen is.

  Forrás: Origo

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon