MENÜ
 • Ajtótámasznak használták az 1,3 millió dolláros kerámiát

  Érdemes körülnéznünk otthonunkban, hátha mi is olyan szerencsések leszünk, mint az a család, akiknek értéktelennek hitt tárgyáról kiderült, hogy sorsfordító szerencse záloga.

  Emlékszünk még arra a nőre, aki egy bolhapiacon egy eredeti Renoir-festményt talált? Hasonló szerencse érte azt a long island-i családot, akik nem is tudták, hogy évtizedek óta dollármilliókat érő kincset birtokolnak.

  A kerámia díszről, melyet ajtótámasztéknak használtak évtizedek óta, kiderült ugyanis, hogy eredeti, a kínai Ming-dinasztia idejéből és közvetlen birtokából származó darab. Ráadásul a kék-fehér mintázat az amúgy is igen értékes kerámiák sorában a lehető legmagasabb értéket képviseli, mivel nagyon ritka és mindössze pár darab létezik belőle. A család akkor jött rá, mit birtokol, amikor egy aukciós katalógusban megláttak egy, az övékhez hasonló, többszáz ezer dolláros kancsót.

  A különleges darabot a héten tartott Ázsiai Aukciós Napok alkalmával bocsátották eladásra, ahol egy sorozat részeként a gyűjtő elképesztő 1,3 millió dolláros, azaz körülbelül 280 millió forintos összeget kínált érte. Érdemes tehát átnézni a nagymama által ránk hagyott örökséget, hátha felbecsülhetetlen értékű darabok bújkálnak közöttük.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon