MENÜ
 • Ahol a csapból is kokain folyik

  Britanniában olyan sokan drogoznak, hogy az már a vízből is kimutatható.

  Persze mielőtt bárki is arra gondolna, hogy az egész nemzet éjjel-nappal be van tépve eláruljuk: ez az arány olyan kicsi, hogy az egészségre elvileg nem káros. A szintnek legalább ezerszer magasabbnak kellene lennie, hogy az állatokra negatív hatást gyakoroljon és legalább százezerszer magasabbnak, hogy az emberekre.

  kokain2

  Ettől függetlenül az arány aggodalomra ad okot, hiszen az új felmérések után nyilvánvalóvá vált, hogy a droghasználók száma növekedett. Igen nagy számra enged következtetni az a tény, hogy a drog utat nyert magának a víztisztító rendszereken át. (Név szerint a benzoylecgonine, ugyanis ezzé a vegyületté alakul a kokain, miután átmegy a szervezeten.)

  kokain1

  Feltételezik, hogy összesen nagyjából 700 000 ezer 16 és 59 év közötti brit lakos él az említett kábítószerrel, közülük 180 000 függő. Ezek a számok Nyugat-Európában dobogós helyet biztosítanak Nagy-Britannia számára.

  A vízben a kokainon kívül átlagos fájdalomcsillapítók, így az ibuprofen is kimutatható. De tesztelték koffeinre is: abból lényegesen nagyobb mennyiséget találtak.

  Egyébként nem csak a víz veszélyes, hiszen korábban az országban a bankjegyeket is vizsgálták, melyek közül legalább minden tizediken kimutatható volt a kábítószer.

   

  Kép forrása: theguardian.com, livescience.com
  Forrás: independent.co.uk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon