MENÜ
 • Agykárosodás okoz az Ecstasy

  Még a kis mennyiségben fogyasztott drog is roncsolhatja az emlékezőképességet, derült ki egy nemrég készült tanulmányból.

  A Cologne-i Egyetem kutatói egy éven keresztül vizsgálták az Ecstasy fogyasztókat. A vizsgálati idő elején és végén az alanyok tanulási képességeit, memóriáját és felfogóképességük gyorsaságát tesztelték.

  “Az Ecstasy sokkal veszélyesebb, mint azt korábban gondolták. Évente tíz tabletta használata is roncsolja a memóriát” – írta a Daily Mail a kutatás eredményeit összegezve.

  Ezek az eredmények azt mutatták, hogy a rendszeres Ecstasy fogyasztók esetében az epizódikus memória egyértelműen sérült, összevetve azokkal, akik soha nem fogyasztották még a drogot. Így nehezebben emlékeztek vissza arra, hogy kivel mentek moziba utoljára, és hogy milyen filmet láttak. Emellett az agykárosodás azoknál is kimutatható volt, akik kis mennyiségben, egy hónapban csak egyszer fogyasztottak Ecstasyt.

  “Azonban érdemes figyelembe venni, hogy amint teljesen leállnak Ecstasyval a fogyasztók, általában az agyi képességek is normalizálódnak” – mondta Valerie Curran, aki pharmakológia-pszichológia professzor Londonban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon