MENÜ
 • Abortuszra küldték hét hónapos terhesen

  Kína törvényei szerint csak egyetlen gyereke lehet egy családnak, ezért még a hét hónapos terhes nőt is abortuszra kényszerítették.

  Feng Jianmei már korábban vállalt egy gyermeket. A második magzatért az ottani törvények szerint pénzbüntetés jár. Feng azonban nem tudta kifizetni a 1,5 millió forintos bírságot, mivel a család anyósa rákbetegségének kezelésére gyűjtött.

  A családtervezést felügyelő helyi hatóság ezután 20 emberével betört a házaspár otthonába, letartóztatta, majd erőszakkal kórházba szállította a rémült nőt. Feng menet közben megpróbált ellenállni, de a hatóság emberei összeverték. A kórházban végül akarata ellenére egy méreganyaggal teli keveréket fecskendeztek bele; a magzat ezután 36 órán belül koraszülöttként a világra jött és meghalt.

  A vérbe fagyott csecsemővel fekvő nő képe bejárta a világot, és hatalmas felháborodást keltett. A kínai hatóságok először tagadták Feng történetét. Azt állították, a nő szabad akaratból döntött az abortusz mellett, miután meggyőzték ennek szükségességéről. Sőt, szerintük a terhesség megszakítás a 28. hétig „elfogadható”. A kínai családtervezési intézet ma azonban úgy nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy teljesen elfogadhatatlan, ami történt és megbüntetik a felelősöket.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon