MENÜ
 • A YouTube a nyerő

  Régebben zenegépekbe dobáltak be érméket egy-egy dalért, majd a rádiót bömböltették, amit hamar felváltott a bakelit, a kazetta, a cd majd az mp3. Most pedig új nyertes van!

  A legutóbbi felmérések szerint a mai fiatalok rádió és cd helyett majd már inkább a YouTube-ot válasszák fő zeneforrásul. Háromezer tinit kérdezett meg a Nielsen a zenehallgatási szokásairól a tengerentúlon és majdnem kétharmaduk használja a YouTube-ot, hogyha zenét akar hallgatni. Habár a Google videómegosztóján nincsenek rendesen kategorizálva a zenék és a felhasználok által – amúgy illegálisan – feltöltött anyagok is sokszor rossz minőségűek, a zenék még mindig itt érhetők el a legkönnyebb módon.

  Míg a tinik 64 százaléka használja a YouTube-ot, addig csupán 56 százaléka szokott rádiót hallgatni. Ötvenhárom százalékuk azokat a dalokat hallgatja, amiket iTunes-on vásárol meg és csupán 50 százalékuk hallgat még cd-t.

  Habár a YouTube használata ingyenes, a tinik csupán 17 százaléka használja arra, hogy onnan töltsön le zenéket. Hetvenkét százalékuk pedig szerzett be legálisan zenén az utóbbi egy évben, felük pedig rendelkezett iTunes-os ajándékkártyával.

  A YouTube mellesleg sokszor van bajban a rajta megtalálható zenék miatt, melyek sok szerződést szültek már – sok hatalmas szerződést. Egy német lemezkiadó például arra kérte meg a YouTube-ot, hogy videónként minimum 0.006 fontot fizessen, ami így is fontok millióit jelentené.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon