MENÜ
 • A világvége miatt perelte be a CERN-t

  Egy nő azért perelte be a világ legnagyobb részecskegyorsítójának működtetőjét, mert szerinte a Föld el fog tűnni egy fekete lyukban a svájci nagy hadronütköztetőben (LHC) végzett kísérletek miatt. Vádjait a bíróság nem vette ügyrendbe.

  Furcsa váddal állt elő egy nő, aki eltökélte, hogy leállíttatja a CERN tevékenységét. Szerinte a részecskegyorsító hozzájárul majd a világvégéhez. Azonban mivel nem tudta bizonyítani, hogy a Föld eltűnik majd egy fekete lyukban, a münsteri bíróság nem vette ügyrendje a nő vádjait.

  “A felperes … aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a kísérletek úgynevezett fekete lyukakat hoznak létre, amelyek minden földi élet megsemmisülését okozzák” – fogalmazott a törvényszék. Megállapították azonban, hogy a CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) biztonsági jelentései kizárnak mindenfajta veszélyt. “Nincs kézzelfogható bizonyíték ezen biztonsági jelentések igazságtartalmának megkérdőjelezésére, és meggyőző bizonyíték sem került a birtokunkba”.

  Egyébként a CERN tudósai júliusban jelentették be, hogy közel félévszázados kutatás után megtalálták az “isteni részecskét”, a Higgs-bozont, amely az anyagot tömeggel ruházza fel.

  A részecskegyorsítóban végzett különböző kísérleteknek eddig is akadtak ellenzői, a legtöbben a fekete lyuk mindent megsemmisítő gravitációs energiájától, vagy bizonyos “különös kvarkoktól” tartottak.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon