MENÜ
 • A világ legrosszabb tetoválásai

  Szerény véleményem szerint a tetoválás egy nagyon jó dolog. Egy szépen kidolgozott rajz, tulajdonképpen művészi alkotás, ami egyszerre jelenti a tetováló munkáját és a viselő személyiségének egy-egy eleméről is árulkodik. Viszont az a rossz tulajdonsága is megvan, hogy kíméletlenül igényli az elkötelezettséget, hiszen jó esetben életünk végéig testünket fogja ékesíteni. Mindannyian láttunk már olyan idiótábbnál idiótább ötletektől vezérelt "műremekeket" is, amelyek csodálása közben elborzadva csóváltuk fejünket, vagy éppen hisztérikusan felnevettünk. Ez bizony pech! Következzenek most mind közül a legrosszabbak, vagyis a tetoválások világának legalja.

  1. “Rakjad ide szépen a csöcsödet!”

  Óhatatlanul is fel kell tennünk eme remekmű láttán a kérdést, hogy vajon hogyan zajlott a beszélgetés a tetováló művész (továbbiakban: A Művész) és a kedves vásárló (továbbiakban A Megrendelő) között. Mivel azt feltételezni sem merjük, hogy profi tetováló nekiállna ilyennek, valószínűleg valamiféle baráti szívesség okán születhetett ez a témájában és kivitelezésében is egyedülálló alkotás. Értjük mi, hogy férfiként valószínűleg jó lehet női melleket tapizni, de a verbális csatornákon valamivel egyszerűbb lehet ezen vágyakat közölni. De nem. Itt A Művész és A Megrendelő egyként lép fel a sablonos, kispolgári szokásrend ellen és a hódítási technikákról szóló önsegítő-könyveket porig alázva nyúlt segítséget az idióta nőnek abban, hogy jót tehessen kedvesével.

  2. “Szeretem anyádat!” 

  A Megrendelő egy kedves barát, aki egy karjára varrt művészi kompozícióval igyekszik kifejezni feltétlen szeretetét anyád felé, még ha ez kissé szokatlan is. Az ugyan pontosan nem derül ki, hogy kinek az anyjáról van szó, vagy esetleg többünkéről egyszerre, azonban a kontrasztos megoldások és a színhasználat kárpótol a költői homályért és akárki is néz erre a megkapó kompozícióra, azonnal magáénak érezheti a belőle áradó szeretetet. Vajon a másik karon készül már a “Your Dad”-felirat is, vagy a papát nem csípi annyira A Megrendelő?

  3-4. A Birodalom mindenek felett! 

  Engem is tulajdonképpen gyermekkorom óta foglalkoztat a gondolat, hogy miért utálják annyira Darth Vadert egyes emberek. Hiszen a Star Wars bármelyik epizódjára is gondolok, elszorul a szívem, főleg a végkifejletet tekintve. Az nem kérdés, hogy ép eszű ember a Birodalom miatt rágja tövig a körmét. És mégis, rossz nyelvek szerint Darth Vader és társai a gonoszok ebben a nagyszerű filmben. Ezt az igazságtalanságot próbálta demonstrálni és egyben megszüntetni is A Művész ezen az eklektikus arctetováláson. (1. kép) Azt sajnos nem tudjuk, hogy a mester fejét körülölelő rózsa (vagy pipacs) pontosan milyen célt szolgál az egyébként leginkább egy cserebogár arcberendezéséhez hasonló Darth Vader-rajz szempontjából, mindenesetre méltóan fejezi ki, kinek is kell szurkolni, ha valaki Star Wars filmeket néz!

  A második alkotás valószínűleg szintén A Művész keze munkáját dicséri, hiszen amolyan toposzként jelenik meg ismét Darth Vader kedves és gyermekbarát oldala, amely képes lerombolni az emberek fejében lévő igazságtalanságot ezzel a szimpatikus karakterrel szemben. Szavak híján a kontrasztosság a legjobb kifejező erő. Micimackó, a kedves gyermekfilm-figura Vader-mester tenyerében állva is boldogan mosolyog. A felszabadult két alakos portrén úgy süt át a szeretet, hogy viselőjére tekintve az is Birodalom-fanatikus lesz, aki eddig a szörnyű tévhitek áldozata volt. Köszönjük!

  5. “Mit tenne Jézus?”

  Ez az egész kép, úgy, ahogy van, annyira zavarba ejtő, hogy nem is tudjuk hirtelen, melyik részéről indulva lenne érdemes elemezni. Amit feltétlenül tudnunk kell, hogy volt néhány évvel ezelőtt egy film, nevezetesen Az emberi százlábú című borzalom, amelyben egy enyhén szólva pszichopata férfi embereket varrt össze szájnyílás és végbélnyílás között, hogy aztán létrehozza azt a teremtményt, melyről már a cím is árulkodik. Nos. Ezt a megkapó jelenetet varratta magára ezt a kedves arcú, szép lány, ráadásul a mellkasára, ami a legnagyobb döbbenet az egészben. Mármint amíg nem olvassuk el a feliratot. “Mit tenne Jézus?” Elmondom. Nem varratna magára ekkora baromságot!

  6.

  Ehhez egész egyszerűen nincs mit hozzáfűzni. Folyamatosan a miérteket meg az okokat próbáljuk megfejteni. Hogy mi vezet idáig? A feleségnek a fehér színű fotel tetszett és a kedves férj csak azért is magáénak akarta tudni a feketét? Vagy jó munka közben néha arra gondolni, milyen kényelmes fotel vár minket otthon? Egyáltalán ki az, aki ilyet képes valakire rátetoválni? Ki az?!

  7. “OMG”

  Vallásosság ide vagy oda, akinek a fejéből kipattant ez a kompozíció, érdemes lenne alávetni egy sok terápiás kezelésnek. És megint nem értjük a keletkezéstörténetet. Mert ugyebár ott díszeleg középen maga a Megváltó, akit a mimikájából ítélve egyáltalán nem zavar a világon semmi, önfeledten, csábító mosollyal kacag a világra. Sőt! Ha nem lenne egyértelmű, mennyire kúl csávó ez a Jézus, még mindig segíthet az internetes körökben elterjedt LOL vagy OMG felirat. Persze a két kereszt, mintegy keretbe foglalva A Mester életművét, képes feloldani ezt a kissé zavarba ejtő képet, amolyan komoly hangnembe váltva közölni a világgal: ez bizony nem vicc! … hanem egy borzalmasan elkúrt tetoválás.

  8. “Ba**d meg, fizess!” 

  Cickómarkoló kolléga jó barátja lehet ez a szintén kreatív úriember, Művész barátjával együtt. Bár itt kissé jobban értjük az okokat, mint a fentebb említett néhány alkalommal. Azt hiszem, az nem is kérdés, hogy ez a remekmű valamelyik büntetés-végrehajtási intézetben születhetett és témáját tekintve nem is kell sokáig gondolkoznunk azon, vajon miért kerülhetett oda a Megrendelő. Tehát ugyan nem célunk tippeket adni egy-egy rablásra, de azért mégis. Gondoljunk bele. Mennyivel egyszerűbben tudtára adhatjuk ezzel a maradandó darabbal a kedves bankos kisasszonynak, hogy mit is szeretnénk valójában. Mit? Hát pénzt! Méghozzá dollárban kcsg! Természetesen ennyiből még talán nem lenne érthető, hogy egy bankrablásról van szó, ezért kell a káromkodás. A kisebb helyesírási hiba meg az urbánus nyelvezet miatt talán csak belefér, nem?

  9. “Azt akarom, amikor a színes mosás ment! A színes!”

  De miért? Miért tenne ilyet valaki? Ez valami fétis? Vicc? Komolyan. Mondja már el valaki, miért akarna valaki magára tetováltatni egy mosógépet benne egy halom félig kimosott színes ruhával? Egyáltalán hogy zajlik egy ilyen párbeszéd? “Azt nézd, Jani, de g*ci jól néz ki, ahogy mos a gép, ezt magamra varratom izibe’!”

  +1 “Gyere, öleld meg a nagyit!”

  Mint mondtuk, a tetoválás egy életre szól. Bár a képen látható hölgy nem úgy néz ki, mint aki megbánta, hogy fél életét a tű alatt töltötte, de azért elképzeltük az iskolai ünnepélyen könnybe lábadt szemekkel, ahogy éppen büszke az unokára.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon