MENÜ
 • A világ legrosszabb könyvborítói – II.

  Mint ígértük vissza is tértünk legújabb sorozatunkkal, mely a legborzasztóbb könyvcímeket mutatja be.

  Sokszor esnek az ehhez hasonló sorozatok abba a hibába, hogy a második összeállítások már gyengébbek az első rész borzalmainál. Nos, mi nem estünk ebbe a hibába. Újabb borzalmas címek, félreérthető borítók és büntetendő grafikai munkák.

  Fellow Fags

  A Fag szó eredeti jelentését ma már nagyon nehéz lenne meghatározni, de abban biztosak lehetünk, hogy nem azt jelentette mint ma: buzi. Na nem azért buzizunk, tudjuk, hogy nem szép dolog, de sajnos ennek az igencsak rosszmájú szónak ez a konkrét mai jelentése. Éppen ezért adhat okot a mosolygásra ez a borító is, ahol néhány önfeledten játszó – plusz poén kedvéért árpádsávot viselő – srác látható, miközben a fejük fölött ott díszeleg a felirat: haverbuzik. Hát-hát, lényeg a sport, nem?

  Lorainne Peterson: Anybody Can Be Cool.. But Awesome Takes Practice
  Bárki lehet menő… de a nagyszerűség gyakorlást igényel

  Egy tiniket segítő sorozat részeként jelent meg ez a csodálatos nyolcvanas-évekbeli könyv, mely valószínűleg arra volt hivatott, hogy lelkiekben segítse szegény amerikai tiniket, akiknek már ekkor problémát jelentett a bulimia,  a kirekesztés, a csúfolás és a gimis filmekben is látott hierarchia-rendszer. Nos, miután remélhetőleg készült néhány valóban segítséget nyújtó mű, jött Peterson kisasszony és alapjaiban zúzta porrá a generáció értékrendjét és önismeretét. De mi is a menőség és mi is a nagyszerűség vajon Lorainne szerint? Egy biztos, az istenként figyelt szőke srác a borítón biztos vágja a frankót, sőt, megvan neki a Just Can’t Get Enough is a Depeche-től, nem kazettán, figyeled, hanem compact discen köcsög! Néhány statisztikára azért kíváncsiak lennénk, hogy például hány tini vágta fel az ereit az eredménytelenség után…

  Teen-Age Love
  Tini szerelem

  Nem tudjuk megfejteni hogy miért ütközünk minden borítónál és plakátnál előbb-utóbb a pedofília témájába, de megint…Tessék megnézni ezt a képregény-címlapot. Oké, a lány még tök rendben van, tényleg lány, alig van túl még az első csókon, annyira cuki, hogy még szívecskét is fest az arcára. Na de a fiú? A fiúnak nem kellene tininek lennie ugyanúgy? Legalább hajazna egy fiatal, pattanásos srácra a lány szerelme. De nem. Kapunk egy őszülő, sármosnak és jóképűnek minimálisan sem mondható férfit, akinek valamilyen különös oknál fogva vörösre van festve a szemhéja… Talán egy szűz vérével. Az a baj, hogy nem is csodálkoznánk!

   Wendy Sarret – Visual C++ 6 Database Programmig Tutorial

  Első megdöbbenésként közölnünk kell, hogy a képen szereplő fiú nem fiú. Hanem lány, bár ez a mondat annyira felesleges volt, mint a szerző ráerőltetése erre a kilencvenes-évekebeli borítóra. Hát, valahol itt indulhatott el a geekek körüli összes sztereotípia. Igaz, ő például tuti milliomos lett. Amúgy min támaszkodik? Egy űrjárművön?

   Catharine A. MacKinnon: Are Women Human? – And Other International Dialogues
  A nők emberek? – És egyéb nemzetközi dialógusok

  Félünk, ha egy vérző szívű feminista meglátta volna ezt a könyvet bármelyik könyvesboltban, az egész üzlethelyiség porrá égett volna néhány percen belül. Nos, bár a nők jogai nem voltak mindig túl rózsásak és a történelemkönyvekben sem hemzseg a nevük, de azért azt sose feltételezte senki róluk, hogy nem emberek… Mert ugye azért van különbség szavazójog és fajbesorolás között. A szerző – aki mellesleg nő, így valami igen furcsa egészségügyi baja lehet, hogy felveti magára nézve is a kérdést – mellesleg egyéb nemzetközi dialógusokat is felvet a könyvben, hogy miket, az nem derül ki, de eszünkbe jut egy topmodell kijelentése, aki “vegetáriánus így csak csirkét eszik, mert az nem madár, hanem állat”.

  The Action Bible
  Az Akció-Biblia

  Nehogy azt higgyük, hogy Mária csak úgy hagyta fiát keresztre feszíteni. Vagy hogy az a bizonyos csipkebokor csak elpattintott néhány parazsat és hagyta magát kihunyi. Vagy hogy a tíz csapás fáklyásmenet volt. Az Akció-Biblia kissé alternatív verzióban dolgozza fel a világ legnagyobb példányszámban elkelt könyvét és ami egy kicsit is pörgős benne, azt még meglocsolja egy kis gázolajjal, hagy durranjon a dolog. Kérdés, hogy mit szólnak ehhez odafenn és mennyire lehetne ebből a kötetből misét tartani. Vagyis inkább milyen misét lehetne ebből a kötetből tartani?

   Zombie Racoons  & Killer Bunnies
  Zombi mosómedvék és gyilkos nyuszik

  Ennyi vámpír és zombi után már igazán sokan unhatják, hogy minden filmben. sorozatban és képregényben ugyanazoktól a különleges emberi lényektől kell rettegnünk. Ez a könyv viszont egy újabb fokra emeli a félelmet, új főellenségeket teremtve. A zombi mosómedvéket és a gyilkos nyuszikat, akik a borító leírása szerint könnyen lehetnek éppen az ajtód előtt is. Hát nyuszi esetleg, de hogy Magyarországon mosómedve… A borítón díjazandó a gyönyörű és részletes grafikai munka. A mosómaci szeme igazán hihető lett, ahogy rózsaszín fogai  is, amik olyan messze van a szabályosságtól, mint egy tinilányé  többéves fogszabályzás előtt. A nyuszinál már elfogyhatott az energia, mert azon alig tapasztalható némi változást, bár a koptatás ráférne a bolyhos állatka fogára. A háttérben lévő csendélet felbecsülhetetlen értékkel bír.

  673126: How To Make Money In Your Spare Time
  Hogyan csinálj pénzt szabadidődben?

  A 673126 nem tévedés, valóban a szerző neve, ez direkt fel is van tüntetve ezen a csodaszép borítón, melyről ítélve nem az anyuka és apuka volt vicces kedvében a keresztelőkor, hanem egy börtönazonosítóról lehet szó. Legalábbis aki ír egy könyvet pénzszerzési lehetőségekről és azoknak legjobb illusztrációját egy símaszkos, puskát fogó férfiben látja… hát nem biztos hogy agyontanulmányozta a büntetőtörvénykönyvet… Ettől függetlenül képen látható úr eleganciája előtt fejet kell hajtanunk. Hiába, bármit csinál az ember, a ruha azért mindig öltöztet!

  Richard Ben Sapir: The Far Arena
  A messzi aréna

  Emlékeztek a Jóbarátokból arra a részre, mikor Rachel összemixelt két receptet és húsos desszertet csinált? Itt is hasonló ballépés történhetett. Szegény grafikust elnyomta az álom az izmos gladiátor tónusozásában és mikor reggel felébredt már a “Repülők kézikönyve 1987” című megrendelést látta maga előtt, így gyorsan firkantott is egy Concorde-ot, napelemekkel. Komolyra fordítva a szót, szó sincs ilyenről. Az ábrázolás tökéletes, hiszen egy olyan történetről van szó, melyben a modern ember vívja meg küzdelmét az ókori Rómában. Na, komolyra fordítottuk a szót?

   Sonia Allison – Microwave For One
  Mikrohullámú egyedülállóknak

  Kinek a macska, kinek a mikró az új trend szerint a vénkisasszonyoknál, Allison kisasszony pedig a mikrót választotta. Igaza is van, egy emberre főzni drága, meg minek is megtanulni, mikor úgysincs kit meglepni. De ettől függetlenül meglephetjük magunkat! Egy mikrós háromfogásos finomsággal, egy finom olcsó borral, néhány nedvessé sírt párnával és felvágott erekkel. A mikró talán majd kihívja a mentőt.

  Hamarosan folytatás! Addig is nézzétek meg a világ legrosszabb lemezborítóit itt és itt, továbbá a legrosszabb filmplakátokat, na meg eme sorozat első részét itt!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon