MENÜ
 • A világ legrosszabb filmplakátjai

  A lemezborítók megvoltak. Jöhetnek a filmek.

  Miután bemutattuk nektek a legrosszabb albumborítókat itt és itt, úgy döntöttünk, hogy kicsit alászállunk a filmipar mélységeibe is és megnézzük hogy mik voltak azok az esetek, mikor egy filmhez nem éppen a legminőségibb posztert készítették el.

  Hard Boiled

  Egy rendőr mindig kemény. Van agya és van izma. De a feliratok szerint ennek a zsarunak – akinek a szeme se áll jól, haha – még ösztöne is van. Nem másra, mint a gyilkolásra. De akkor miért szorongat egy gyereket egy folyosó közepén, bekötözött fejjel? Akkor tegye le a kölköt és gyilkoljon úgy, nem? Érthetetlenségünket már csak a wordartos , pixelekben bővelkedő filmcím erősíti. Amúgy láthatólag a babát nem igazán izgatja a látszólag feszült szitu…

   Top Dog

  Szegény Chuck Norris olyan mélyre süllyedt az internetes mémek miatt, hogy már ha csak a nevét meghalljuk, mosolyra húzódik a szánk. Bár ezért a megjegyzésért vagy cikkért, lehet hogy a munkanap végén megjelenik az irodában és egy duplapörgős rúgással leszedi a fejemet, de tudni fogom, hogy a pokolban legalább találkozhatom a plakát készítőjével is, aki hasonló sorsra juthatott. Norris betekintő, a képbe egyenese besettenkedő arcszőrzetén már csak a Rém rendes család Brúnója viccesebb, aki szerencsétlennek a harmada hiányzik a képről, különös kegyetlenséget mutatva. A rendőrkalap pedig… Ugye nem is kell mondani?

  X-Men – First Class

  Azt még komolyan tök elfogadjuk, hogy a nyolcvanas és kilencvenes években borzalmas plakátokat gyártottak, főleg, ha megpróbálták a számítógépes segítséget is hasznul venni, de 2011-ben azért legyünk már ügyesek, nem? Valahol halványan még értjük is a marketingesek logikáját ezekkel – az amúgy gagyi – árnyfigurákkal, melyek akár még titokzatosak is lehetnek, de azzal, hogy rádobták a szereplők fejét egy maximálisan gagyi megoldással, az egész úgy ahogy van mehet is a levesbe.

  Little Man

  Rossz filmhez rossz plakát ugye, ez a fekete-komédiákat néha fel-felkapó Hollywoodnál pedig aranyszabály is lehetne. Félreértés ne essék, itt most kivételesen nem keltenénk fel álmából a grafikust, nem kötöznénk meg, nem vinnénk fel egy hegy tetejére és nem dobnánk le onnan. Mert most komolyan, mégis milyen épkézláb plakát készíthető egy olyan sztorihoz, amiben egy felnőtt férfi babának öltözik? Milyen? MILYEN?

   Burning Man

  A képen szereplő férfit igazán nem izgathatja semmi. Nem hozott esernyőt, pedig láthatólag nagy zuhé volt. És? Leejtette a megvásárolt indokolatlan mennyiségű zöldséget a pénztárcájával együtt. És? Mellesleg baromira ég éppen az egész felsőteste. És? Ilyen plakáttal úgyis csak egy bukott filmje lesz, nem? Pedig az ötlet még nem is olyan rossz… Gondoljuk egy fontos jelenete lehet e a sztorinak… De ez a zéró érzelem borzasztó.

  Kick-Ass

  Igen, oké, tök megértjük, hogy szuperhősös filmnél két szereplő kell a plakátra, a szuperhős, lehetőleg árnyékban vagy ellenfényben és a város, amire ő ugye nagyon vigyáz és szeret. Itt nem is ezzel van a baj, sőt még csak nem is azzal, hogy az a kérdés járhat az eszünkbe, hogy hogyan tud egyensúlyozni egy ilyen tetőt, és még a borzasztó címmel sincs bajunk, ami a legnagyobb bakit ihlette… A bajunk az, hogy vajon a grafikusnak meg úgy az egész stábnak elárulta valaki, hogy a “SS” kiemelése nem a legszerencsésebb az “Ass” szóból? Negyedikes törikönyvet Hollywoodnak!

  Like Crazy

  Figyelem! Nyálriadó! “Akarlak! Szükségem van rád! Szeretlek! Hiányzol!” Hogy lehet ennyi negédes, filmek által maximálisan elcsépelt mondatot betömöríteni egy szerencsétlen plakátba? Hogyan? A mesebeli romcsi tájról már nem is beszélve, igen, a szerelmes séták és esték/délutánok cseppet sem lelőtt poénja a tengerpart és az óriáskerék. Fúj!

  Groundhog Day

  Huh. A legnagyobb tragédia itt az, hogy amúgy ez egy jó film. De ez a plakát pocsék. Nézzük sorban. Először is itt van ez az ablakkerethez és besárgult függönyhöz borzasztóan elnagyolt óra. Aztán itt van az órában – pont ez “ban” rag itt a baj – Bill Murray aki bár látszólag nagyon nyomja az óra belső üveglapját, igazából fosik az egészre, ha a tekintetét nézzük. És persze a végén ott van Andie McDowell is, aki elhinti nekünk a “már-megint-forgattam-egy-vígjátékot-azt-hiszed-érdekel” nézése is. Csodálatos művészi kompozíció.

  Krikszkraksz

  Igen, nem hagyhattuk ki Japánt a csodás mezőnyből, akiknek egy filmremekükben Godzilla csapott össze az űrben egy fekete, és egy sárga, háromfejű sárkánnyal. Színek és értelmetlen irányba tartó fény- és tűznyalábok mindenhol. Szolidan a jobb alsó sarokban pedig két férfi, akik háttal állva ignorálják az egész jelenetet. Japán! Köszönjük!

   Szuperbabák 2

  A legnagyobb tragédia az a kettes a címben. Rossz filmhez rossz plakát, szólalhat fel a szólam újra a fejünkben. Én személy szerint amúgy sem vagyok nagy rajongója a gyerekeknek – az vesse rám az első követ, aki már dolgozott gyerekosztályon – de ezek a szuperhős-övekkel ellátott pelenkák, a röpködő kölkök és photoshop-napszemüvegek még a legodaadóbb óvónéniben is megpumpálják a vérnyomást, de jó alaposan. Hát lehet ilyet? Hát kell ilyet? Miért?

   

  Nos, nektek melyik volt a kedvencetek?

  Osszátok meg ismerőseitekkel is a borzalmakat a lentebb található “Like” vagy”Tetszik” gombbal!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon