MENÜ
 • Húsvéti tojásrekord

  A világ legnagyobb csokitojása Argentínában lett bemutatva. Hatalmas méreteivel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

  A négyezer tonnás, 8,8 méter magas és 5 méter széles gasztro-csodát 27 ember építette fel két hét alatt egy neves cukrász, Hugo Sosa segítségével. A méretes csokitojást a San Carlos de Bariloche városában évente megrendezett Csokoládé Fesztiválon mutatták be a nagyközönségnek.

  A csokoládémáz alatt egyébként egy fából készült váz volt, erre dolgozták rá az olvadt csokit. A látogatókat – valamint a Guinness szakembereit – Omar Goye, a város polgármestere vezette körbe a fesztiválon. A világrekordot korábban egy 8,32 méter magas belga csokitojás tartotta, ezt szárnyalták túl az argentinok.

  Az időjárás azonban sajnos nem kedvezett a hatalmas tojásnak – a kiállítás után nem sokkal az összes csoki olvadni kezdett, ezért a szervezők jobbnak látták, ha megosztják a lelkes közönséggel. A cukrászok emelődaruval emelkedtek a tojás felé, és egy hatalmas bárddal szakítottak le egy-egy darabot azoknak, akik meg szerették volna kóstolni a látványosságot.

  A Csokoládéfesztivál 1969 óta vonzza az édesség szerelemeseit az ország minden tájáról. A rendezvény védjegyének számító óriás csokitojás mellett különböző családi programok és tematikus ügyességi játékok várták az érdeklődőket.

  forrás: Daily Mail

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon