MENÜ
 • A világ legkisebb háza

  De már jóideje nem lakik benne senki.

  Alapterülete 5,5 négyzetméter. Elsőre mit gondolnánk, mi lehet ez? Pajta, kamra, spájz, vagy a húgunk hálószobája? Nem nem, hanem Nagy-Britannia legkisebb háza. Az icipici házikó a walesi Quay-ban fekszik és méretei elismeréseként a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel. A ház méretei : 3,05 méter x 1,8 méter. Mint az a képen is látható, a többi, szintén nem túl nagy házhoz képest is egészen eltörpül.

  Szakemberek sem tudják teljesen biztosan, hogy mikor készült, de alószínűleg a tizenhatodik században. Egészen 1900-ig lakták, de az akkori lakója Robert Jones halász már kinőtte. Nem tudott felállni benne, így a tanács úgy döntött, hogy „emberi tartózkodásra” alkalmatlan. Nem voltak azonban a végletekig kőszívűek, hiszen a ház a mai napig áll, nem kellett elbontani.

  Sőt, mostanra kész turista nevezetességgé nőtte ki magát, csodájára járnak nemcsak Nagy-Britanniából, de külföldről is. Arról nem is beszélve, hogy a mai napig Robert Jones leszármazottjainak a tulajdonában lévő látványosság.

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak