MENÜ
 • A világ legkisebb háza

  De már jóideje nem lakik benne senki.

  Alapterülete 5,5 négyzetméter. Elsőre mit gondolnánk, mi lehet ez? Pajta, kamra, spájz, vagy a húgunk hálószobája? Nem nem, hanem Nagy-Britannia legkisebb háza. Az icipici házikó a walesi Quay-ban fekszik és méretei elismeréseként a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel. A ház méretei : 3,05 méter x 1,8 méter. Mint az a képen is látható, a többi, szintén nem túl nagy házhoz képest is egészen eltörpül.

  Szakemberek sem tudják teljesen biztosan, hogy mikor készült, de alószínűleg a tizenhatodik században. Egészen 1900-ig lakták, de az akkori lakója Robert Jones halász már kinőtte. Nem tudott felállni benne, így a tanács úgy döntött, hogy „emberi tartózkodásra” alkalmatlan. Nem voltak azonban a végletekig kőszívűek, hiszen a ház a mai napig áll, nem kellett elbontani.

  Sőt, mostanra kész turista nevezetességgé nőtte ki magát, csodájára járnak nemcsak Nagy-Britanniából, de külföldről is. Arról nem is beszélve, hogy a mai napig Robert Jones leszármazottjainak a tulajdonában lévő látványosság.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon