MENÜ
 • A világ legjobb kísértetfotói – 2. rész

  Folytatjuk kalandozásainkat azon fotók világába, melyekre még a szakértők sem tudtak magyarázatot találni. Talán csak egy árny, talán csak egy hiba... Talán csak egy szellem? Jöjjön a következő öt legjobb kísértetfotó!

  A kéz a bútoron

  Montague Cooper által készült ez a huszadik századi fotót erről a csodaszép Anna-korabeli bútorról. A fotós kora elismert művésze volt, a képet egy bútorkereskedő kérésére készítette el. Mikor a kép kész lett, Cooper ledöbbent. Bár szabad szemmel nem látott semmit, a fotón jól kivehető volt egy kéz, amely éppen a bútort simogatta. Talán a régi tulaj, aki nem örült az eladásnak?

  A római kincs őrzője

  Valószínűleg ez a fotó rendelkezik a legérdekesebb történettel. A Romániában megtalálható Decebal Hotel a fotó készítésekor 150 éves volt, így a helyi hatóságok óva intettek mindenkit attól, hogy a közelébe menjenek a romos szállodának. Arról persze mindenki tudott, hogy az épület közelébe a turistákon kívül amúgy se menne senki szívesen, hiszen a helyiek egy kísértetet kötnek hozzá. A mendemondák szerint a szállóban egy ókori római kincs rejtőzik, melyet egy fess, magas alak őriz a betolakodóktól.

  A szellem létezéséről eddig csak anekdoták léteztek, egészen 2008-ig, amikoris a 33 éves Victoria Iovan véletlenül lencsevégre kapta a kincs őrzőjét. “A hotelben a barátomról készítettem képeket, hazaérve pedig sokkolt a tény, hogy egy másik nő árnyéka is jelen van a fotón. Úgy néz ki, mint egy fehér ruhás papnő.”

  Együtt a helikopterben

  1987-ben készült ez a fotó, mikor Mrs. Sayer néhány barátjával meglátogatott egy angol katonai központot. Úgy gondolták, kedves kép lesz, ha a hölgy beül egy öreg helikopterbe. Csak azzal nem számoltak, hogy a fotón nem lesz egyedül. Mind a szemtanúk, mind pedig Mrs. Sayer állítása szerint egyedül volt a gépben… a képen viszont tisztán látszik, hogy valaki helyet foglalt a hölgy mellett. A fotó később a hatóságokhoz is eljutott, akik szerint a kép biztosan nem hamisítvány. Kihallgatásakor Mrs. Sawyer megjegyezte, hogy bár a kép készülésének napján nagy forróság volt, a székben ülve mégis meglepő hűvösséget érzett.

  A helikoptert a falklandi háborúban használták, de arról nincs információ, hogy valaha is meghalt volna-e benne valaki…

  A gyógyító szellem

  1975-ben Dinae és Peter Berthelot 12 éves gyermekükkel látogatták meg a Worstead Churchut Norfolkban, Angliában. Peter több fotót is készített, egyiket például feleségéről, ahogy a templom egyik padján imádkozik. Néhány héttel később előkerültek a fotók egy baráti összejövetelen, ahogy egy vérfagyasztó kérdést tettek fel a képen imádkozó asszonynak: Mégis ki ül mögötte a képen?

  A következő nyáron a Berthelot család újra visszatért a templomba, ahol megmutatták a fotót, melyen az anyuka mögött egy régi ruhát viselő hölgy ül a templom lelkészének. Legnagyobb megdöbbenésükre a lelkész egyáltalán nem volt meglepett. Elmondása szerint ismeri a hölgyet, helyesbítve annak legendáját. Ez az a fehér ruhás hölgy aki akkor ül emberek közelébe, ha azoknak gyógyításra van szükségük. A fotó elkészítésekor Diane beteg volt és antibiotikumot szedett.

  A legenda már több mint száz éves. 1830-ban egy férfi megpróbálta megidézni a fehér ruhás hölgyet. A templomban hangosan elmondta, hogy az este folyamán felmászik a templom tetejére és ha a nő megjelenik, meg fogja csókolni. A nagy kalandor be is tartotta ígéretét: felmászott a templomtoronyra, csak lemászni nem mászott már le. Barátai végül felmásztak érte, ahol meg is találták a halálra rémült férfit, aki rémülten csak azt hajtogatta, hogy “Láttam őt… láttam őt…”. Majd meghalt.

  A templom ma már pubként üzemel.

  A farm szelleme

  Ezt a lenyűgöző fotót 2008-ban készítette Neil Sandbach. Az angol farmon készített fotókat egy pár rendelte meg, akik így akarták feltérképezni a területet, hogy az megfelelő helyszín lesz-e az esküvőjük számára. Mikor Neil előhívta otthon a képeket, megfagyott benne a vér: az egyiken ugyanis ott volt egy kislánynak tűnő fehér alak, akit a fotós elmondása szerint nem látott a helyszínen.

  Neil a fotó felfedezésekor megkérdezte a farm tulajdonosát, hogy tapasztaltak-e már más vendégek bárminemű paranormális jelenséget. A fotós döbbenetére a tulaj csak egy fehér ruhás gyerekről számolt be, akit már több rendezvény résztvevői is látni véltek. A férfi miután meglátta a fotót, elmondta, hogy bizony erről a gyerekalakról van szó, bár a nemében nem biztos.

  Nos? Közelebb kerültünk a nagy kérdés megválaszolásához? Vannak kísértetek vagy nincsenek?

  Lájk, ha hiszel bennük és oszd meg a cikket, hogy barátaidnak okozz egy újabb álmatlan éjszakát!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon